Ουκρανία: Τα νέα από το ουκρανικό μέτωπο δεν είναι καλά – Τι αναφέρουν Ουκρανοί και δυτικοί αξιωματικοί

Ουκρανία: Τα νέα από το ουκρανικό μέτωπο δεν είναι καλά – Τι αναφέρουν Ουκρανοί και δυτικοί αξιωματικοί

Το να πληροφορείται κανείς από τη Μόσχα τη ζοφερή εικόνα των ουκρανικών δυνάμεων, θα ήταν αναμενόμενο και ελάχιστα αξιόπιστο. Συμβαίνει όμως το ίδιο όταν νατοϊκοί και κυρίως Ουκρανοί αξιωματικοί κάνουν λόγο για… «αποτυχία» της αντεπίθεσης;

Πρόκειται για την σημαντικότερη ίσως ουκρανική αντεπίθεση από την αρχή του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022. Οι Ουκρανοί επιτελείς δεν καρφίτσωσαν τυχαία πάνω στον χάρτη τις περιοχές προς Μελιτόπολη και Μαριούπολη, ως βασικούς στόχους για την επίθεσή τους.

Είναι περιοχές αποφασιστικής στρατηγικής σημασίας, καθώς εκεί συνδέονται οι ρωσικές δυνάμεις.

Από τις 5 Ιουνίου που ήχησαν τα ουκρανικά όπλα της επίθεσης, οι Ουκρανοί στρατηγοί πασχίζουν να διαπεράσουν τη ρωσική ζώνη ασφαλείας, στη συνέχεια να διεισδύσουν στη πρώτη ζώνη της κύριας αμυντικής γραμμής της Ρωσίας, να καταλάβουν το Tokmak -περίπου 15 μ. πίσω από τις γραμμές- στο δρόμο για την κατάληψη της Μελιτόπολης στην Αζοφική, κόβοντας στα δύο τις ρωσικές δυνάμεις.

«Η ρωσική άμυνα μας ζόρισε»

Ωστόσο, ο υπεύθυνος της ουκρανικής επίθεσης, στρατηγός Oleksandr Tarnavskyi μιλώντας στο BBC δεν μπορεί να κρύψει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα στρατεύματά του.

Όπως είπε, η ρωσική άμυνα ζορίζει ακόμα και τα υπερσύγχρονα άρματα που έστειλε η Δύση, εμποδίζοντας τις ουκρανικές δυνάμεις να προελάσουν. Οι Ουκρανοί πασχίζουν να διαπεράσουν ένα απίστευτο σύμπλεγμα ναρκών που δεν το φαντάζονταν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ