Τουρκικά MME για Χαρδαλιά: Επικίνδυνο λάθος του ΥΠΕΘΑ, φανέρωσε μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Τουρκικά MME για Χαρδαλιά: Επικίνδυνο λάθος του ΥΠΕΘΑ, φανέρωσε μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Κάποια τουρκικά ΜΜΕ έχουν ανακαλύψει ακόμα και «μυστικές βάσεις» στον χάρτη, κάνοντας λόγο για φιάσκο και για κρίση στο υπουργείο Άμυνας.

Θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ έχει γίνει το λάθος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όπου σε δελτίο τύπου σχετικά με την επιθεώρηση που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις μετά την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, φανέρωσε δεξαμενές καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τόσο φιλοκυβερνητικά όσο και αντιπολιτευόμενα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν στο ζήτημα κάνοντας λόγο για «επικίνδυνο λάθος» που φανέρωσε «μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Διαβάστε επίσης: Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: «Θεωρούσαμε ότι είχε πέσει ένα κομμάτι, όχι ότι έφυγε ο δρόμος»

Τα δημοσιεύματα αναφέρονται στις έκτακτες επιθεωρήσεις και αξιολογήσεις μέτρων ασφαλείας και πυρασφαλείας αποθηκών και χώρων φύλαξης πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων που ξεκίνησε ο κ. Χαρδαλιάς μετά την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο εξαιτίας των πυρκαγιών στη χώρα μας.

Επίσης, γίνεται αναφορά στο δελτίο Τύπου που εστάλη από το υπουργείο Άμυνας, στο οποίο υπήρχαν 29 φωτογραφίες με μία εξ αυτών να δείχνει τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά να στέκεται μπροστά σε χάρτη που έδειχνε δεξαμενές καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων, γράφοντας τη λέξη απόρρητο και χωρίς μάλιστα να έχει αποκρύψει το περιεχόμενο.

Τα δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ

«Επικίνδυνο λάθος από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας: Μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις…», γράφει το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah.

«Την ώρα που η Ελλάδα πάλευε με τις φωτιές που μαίνονταν για ημέρες, υπήρξε μία μεγάλη κρίση στο υπουργείο Άμυνας. Μία φωτογραφία του υφυπουργού Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος επιθεωρούσε το περιστατικό για την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών που ανήκαν στον ελληνικό στρατό, ήταν στην ατζέντα των ελληνικών ΜΜΕ», συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Παρόμοιος τίτλος και για την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet, «Η Ελλάδα δημοσιεύει ‘κατά λάθος’ φωτογραφίες από μυστικούς στρατιωτικούς χάρτες».

«Τα ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ‘δημοσίευσε κατά λάθος μυστικές στρατιωτικές εικόνες’ και περιέγραψαν το περιστατικό σαν ένα ‘νέο φιάσκο’», προσθέτει.

«Οι μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας δημοσιεύτηκαν κατά λάθος», γράφει από την άλλη η Yeni Safak.

«Από τις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα υπήρξε έκρηξη σε οπλοστάσιο του στρατού. Ένα μεγάλο λάθος έγινε κατά τη δημοσίευση φωτογραφιών του Νίκου Χαρδαλιά, υφυπουργού Άμυνας, που έκανε επιθεωρήσεις στην περιοχή. Ο χάρτης περιείχε μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις χωρίς να έχουν καλυφθεί. Παρόλο που οι Αρχές αναγνώρισαν το λάθος σε σύντομο χρονικό διάστημα και κάλυψαν τον χάρτη, η φωτογραφία δημοσιεύθηκε σε ιστότοπους του διαδικτύου», προσθέτει.

Ακόμα πιο σκληρός ο τίτλος του δικτύου ΑHABER, «Το λάθος που προκάλεσε κρίση στην Ελλάδα! Το υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε: Μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Αποκάλυψη μυστικών βάσεων ανακάλυψαν τουρκικά μέσα

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Takvim, που το πήγε βέβαια και ένα βήμα παραπάνω εφευρίσκοντας την αποκάλυψη «μυστικών βάσεων».

«Μυστικές βάσεις στην Ελλάδα έχουν αποκαλυφθεί: Σκάνδαλο χαρτών! Τους δημοσίευσε ο Χαρδαλιάς».

«Ο υφυπουργός Άμυνας, Νικόλαος Χαρδαλιάς που έκανε επιθεώρηση σε αποθήκη πυρομαχικών στην Κομοτηνή και σε χώρους φύλαξης καυσίμων στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα μετά από εντολή του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, υπέγραψε ένα μεγάλο σκάνδαλο. Μοιράζοντας φωτογραφίες από την επίσκεψη του Χαρδαλιά, το υπουργείο κατά λάθος μοιράστηκε φωτογραφίες από μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Μετά το σκάνδαλο, ανακοινώθηκε πως ο Χαρδαλιάς θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με απόφαση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη», συμπληρώνει.

«Η Ελλάδα κατά λάθος δημοσίευσε στρατιωτικές εγκαταστάσεις», αναφέρει δημοσίευμα στον ιστότοπο Εnsonhaber και προσθέτει: «Ο χάρτης που εξέταζε ο υφυπουργός Άμυνας, Χαρδαλιάς δημοσιεύθηκε χωρίς να έχει καλυφθεί. Αναγνωρίζοντας το λάθος, οι ελληνικές Αρχές προσπάθησαν να το διορθώσουν, αλλά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τη διαρροή της φωτογραφίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ