Προκαλεί ο δικηγόρος των Κροατών: «Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα»

Προκαλεί ο δικηγόρος των Κροατών: «Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα»

«Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα που υπάρχουν. Είναι ανθρώπινα σκουπίδια, ναρκομανείς, αριστεροί και αναρχικοί, που πετούν μολότοφ και ποδοπατούν κεφάλια», αναφέρει ο Davorin Karačić, δικηγόρος των Κροατών που έχουν συλληφθεί για την δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Προκαλεί ο δικηγόρος των «Bad Blue Boys», χαρακτηρίζοντας «υπερβολικά» τα όσα μεταδίδουν τα ελληνικά για την δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως κατάληξη τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη.

«Ξέρω από τη δική μου εμπειρία ότι τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν εντελώς λάθος κάποια γεγονότα» αναφέρει σε δηλώσεις του στο τοπικό μέσο Dnevno ο Davorin Karačić λέγοντας μάλιστα ότι τα επεισόδια «ίσως να ξεκίνησαν από την ελληνική πλευρά».

«Δυστυχώς, δεν θα μάθουμε την πραγματική αλήθεια μέχρι να επιστρέψουν οι συμμετέχοντες. Αφού δεν μπορούμε να μάθουμε τι συνέβη , όλο αυτό μπορεί να ονομαστεί δημοσιογραφικό όργιο» λέει.

Μάλιστα, οργή προκαλεί το γεγονός, ενώ η ΑΕΚ θρηνεί έναν οπαδό της, ο δικηγόρος των BBB βγαίνει δημοσίως λέγοντας πως «οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα που υπάρχουν. Είναι ανθρώπινα σκουπίδια, ναρκομανείς, αριστεροί και αναρχικοί, που πετούν μολότοφ και ποδοπατούν κεφάλια».

Bad Blue Boys, ποιοι είναι οι ακροδεξιοί χούλιγκανς

Οι Κροάτες που προκάλεσαν τα επεισόδια αυτά είναι γνωστοί, τόσο για την ακροδεξιά τους δράση, όσο και για τη φήμη πως είναι πάντα «έτοιμοι για όλα». Ο λόγος για τους «Bad Blue Boys», οι οποίοι είχαν κυρίαρχο ρόλο στα αιματηρά γεγονότα στο Μαξιμίρ, το 1990.

Για πολλούς ο πόλεμος μεταξύ Κροατίας και Σερβίας ξεκίνησε μέσα στο γήπεδο όπου συγκρούστηκαν, κυριολεκτικά, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ο Ερυθρός Αστέρας και κατέστησαν σαφές πως οι δυο λαοί ήταν ξένο σώμα μέσα στη Γιουγκοσλαβία.

Οι ακροδεξιοί χούλιγκαν της Ντιναμό ιδρύθηκαν στις 17 Μαρτίου 1986 στο Ζάγκρεμπ με μέλη από διαφορετικά μέρη της πόλης. Το όνομα της ομάδας αυτής είναι εμπνευσμένο από την ταινία με πρωταγωνιστή τον Σον Πέν Bad Boys. Η μασκότ τους είναι ένα μπουλντόγκ και ο επίσημος ύμνος τους είναι το «Dinamo ja volim» («Αγαπώ την Dinamo»).

Ακόμη, η ομάδα αυτή έχει μία τεράστια ιστορία χουλιγκανισμού, με τόσο την UEFA, όσο και τους ίδιους τους Κροάτες να έχουν αναγκαστεί να εφαρμόσουν πειθαρχικά μέτρα ενάντια τους ως αποτέλεσμα αρκετών βίαιων περιστατικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ