Ανθρωποκυνηγητό για τον δολοφόνο του Μιχάλη – Άφησε DNA στο θύμα, «βρίσκεται ανάμεσα στους προσαχθέντες» (vids)

Ανθρωποκυνηγητό για τον δολοφόνο του Μιχάλη – Άφησε DNA στο θύμα, «βρίσκεται ανάμεσα στους προσαχθέντες» (vids)

Θέμα τιμής είναι πλέον ο εντοπισμός του δολοφόνου του οπαδού της ΑΕΚ για την ελληνική αστυνομία, που έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα για την έλλειψη σχεδίου ώστε να αποτρέψει τα βίαια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε σοκ βρίσκεται η ελληνική κοινωνία μετά τη χθεσινή αιματηρή επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια από Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά και Έλληνες χούλιγκαν, που είχαν σαν τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. Οργή και θλίψη είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα για την απώλεια μίας ακόμα ζωής εξαιτίας της οπαδικής βίας. «Πρέπει να αλλάξουμε σαν κοινωνία και ας αποτελέσουν αυτά τα γεγονότα των δολοφονιών ένα τέλος και μια καινούργια αρχή για αυτή την χώρα, για την Ελλάδα» έλεγε μόλις την περασμένη Πέμπτη ο πατέρας του Άλκη Καμπανού και αποδείχθηκε ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε.

Ο Μιχάλης, δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές στο μπράτσο και υπέκυψε στα τραύματα του, παρά τη μάχη των γιατρών να τον επαναφέρουν στη ζωή καθώς μεταφέρθηκε νεκρός στον «Ερυθρό Σταυρό».

Διαβάστε επίσης: Ελεύθεροι οι τέσσερις από τους 98 συλληφθέντες για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια – Θα ληφθεί DNA από όλους

Βίντεο και μαρτυρίες από τη δολοφονική επίθεση, περιγράφουν ένα τοπίο χάους, τρόμου και πανικού. Χούλιγκαν έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, έβαζαν φωτιές και χτυπούσαν αδιακρίτως ακόμα και παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους τραυματίες από τα επεισόδια ήταν και ένα ανήλικο κορίτσι που τραυματίστηκε στο κεφάλι από πέτρα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @ultrasbalkanofficial

Το ερώτημα για το πώς είναι δυνατόν πάνω από 150 χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να διέσχισαν εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα από την Κροατία μέχρι την Αθήνα ανενόχλητοι, ζητά επίμονα απάντηση. Τα βίντεο που δείχνουν τους Κροάτες να μπαίνουν στον ΗΣΑΠ κρατώντας καδρόνια και άλλα αντικείμενα και φορώντας κουκούλες επιβεβαιώνουν ότι οι ακροδεξιοί οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, «Bad Blue Boys» όπως ονομάζονται, ήρθαν αποφασισμένοι και δεν τους σταμάτησε κανείς.

Μάλιστα, το γεγονός ότι οι ελληνικές Αρχές, όπως αποκάλυψε το in, είχαν εδώ και τουλάχιστον δύο ημέρες ενημερωθεί για το κονβόι των 150-200 Κροατών χούλιγκαν, αναδεικνύει τα τεράστια λάθη των ελληνικών αστυνομικών υπηρεσιών.

Οι έρευνες, όπως ανακοίνωσε τόσο ο Γιάννης Οικονόμου όσο και η εισαγγελέας εφετών, για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, παραμένουν σε εξέλιξη. Έλεγχοι πραγματοποιούνται τόσο στην Αθήνα όσο και στα σύνορα της χώρας μέσω των οποίων εικάζεται ότι θα επιχειρήσουν να διαφύγουν εμπλεκόμενοι με τα επεισόδια και τη δολοφονία.

Ο εντοπισμός των δραστών, μέσω της λήψης DNA, είναι «ζήτημα τιμής» για την Ελληνική Αστυνομία, καθώς τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια την εκθέτουν ανεπανόρθωτα και οι ανακοινώσεις για το επιχειρησιακό φιάσκο «δίνουν και παίρνουν». Η παραδοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί «τραγικής αποτυχίας» και η εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Εφετών να συνεχιστούν οι συλλήψεις ώστε να ταυτοποιηθεί ο φυσικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι στον Μιχάλη, κάνουν σαφές ότι αφού εκ των προτέρων δεν ελήφθησαν μέτρα, κατόπιν εορτής επιχειρείται να σωθεί ό,τι σώζεται.

Το φιάσκο της Ελληνικής Αστυνομίας, παραδέχθηκε εμμέσως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, από νωρίς το πρωί, δίνοντας εντολή για άμεση απομάκρυνση από τις θέσεις ευθύνης επτά αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και διενέργεια εσωτερικής έρευνας.

Στο DNA «ψάχνουν» τον δολοφόνο του Μιχάλη
Το DNA θα λύσει τον γρίφο της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, «λαμβάνεται γενετικό υλικό για DNA» από τους 97 συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, «σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη».

Σημειώνεται ότι ο δολοφόνος εξαφάνισε το μαχαίρι με το οποίο τραυμάτισε θανάσιμα τον Μιχάλη, το οποίο παρά τις έρευνες της Αστυνομίας δεν βρέθηκε πουθενά. Ωστόσο, φέρεται να έχει αφήσει τα «ίχνη» του στον 29χρονο.

«Εν τω μεταξύ η Αστυνομία συνεχίζει τους εξονυχιστικούς ελέγχους και προσαγωγές Κροατών στην Αθήνα, αλλά και όσων επιχειρούν να φύγουν από την χώρα, από τα συνοριακά περάσματα, όπου έχουν δοθεί αυστηρές εντολές να εξετάζονται με μεγάλη προσοχή» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα, με πηγές της Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ωστόσο να υποστηρίζουν ότι βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγούνται στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να γίνει λήψη DNA, καθώς στο θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε γενετικό υλικό του ενόχου.

Επιπλέον, κρίσιμο για την ταυτοποίηση του δράστη θεωρείται και το οπτικοακουστικό υλικό που θα συγκεντρωθεί από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων αλλά και του γηπέδου, με την έρευνα να έχουν αναλάβει αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης αθλητικής βίας.

Σημαντικό αξιολογείται και το υλικό που θα συγκεντρωθεί από τις κάμερες κατά μήκος των εθνικών οδών, οι οποίες έχουν αποτυπώσει το ταξίδι των Κροατών.

Παρέμβαση εισαγγελέα για την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη

Tην άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσαν τα επεισόδια σκληρής οπαδικής βίας με το θάνατο του 29χρονου και τον τραυματισμό άλλων οκτώ ατόμων το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με στοχευμένη παραγγελία της ζητά να ξεκινήσει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση υπό την εποπτεία εισαγγελέα εφετών για τη διερεύνηση κάθε πτυχής της υπόθεσης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθεί η συλλογή όλων των κρίσιμων αποδεικτικών μέσων για να οδηγηθούν οι αρχές άμεσα στον εντοπισμό των δραστών σοβαρών αξιόποινων πράξεων.

Παράλληλα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά διερευνηθεί επίσης, πώς, ενώ, σύμφωνα με τα συνημμένα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, οι Κροάτες εντοπίσθηκαν στην εθνική οδό από την ΕΛΑΣ και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, κατάφεραν να διαφύγουν και να καταφθάσουν στον τόπο του εγκλήματος.

Τέλος ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό να μεριμνήσει εκτός των άλλων, για την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού κατά τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ των ομάδων της ΠΑΕ ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League.

Πλήρως ενημερωμένες για το ταξίδι των χούλιγκαν οι ελληνικές Αρχές

Κροατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρουν πως οι Αρχές είχαν ενημερώσει έγκαιρα τις ελληνικές Αρχές σχετικά με την ομάδα των χούλιγκαν που είχε ξεκινήσει για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Jutarnji, που επικαλείται πηγή από το κροατικό υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρεται ότι  «η αστυνομία μας έστειλε εγκαίρως όλα τα στοιχεία μέσω της Europol και της Interpol σχετικά με τις πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες για την επιχείρηση των χούλιγκαν που βρίσκονταν στα σύνορα», ενώ σημειώνεται ότι «δεν υπήρχε νομική βάση για να κρατήσουν στην Κροατία τους φαν της Ντιναμό που κατευθύνονταν στην Αθήνα».

Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται και από τα απόρρητα έγγραφα της Ελληνικής Αστυνομίας, στα οποία οι αναλυτές της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους είχαν αναφέρει τις πληροφορίες που είχαν λάβει από αξιόπιστες πηγές για το ταξίδι των χούλιγκαν και τις σχέσεις τους με οπαδούς του Παναθηναϊκού. 

Εκτός από τις κροατικές Αρχές και οι Αρχές του Μαυροβουνίου είχαν ενημερώσει από το πρωί της Δευτέρας και με όλα τα στοιχεία των διερχομένων οχημάτων, τις ελληνικές υπηρεσίες για το κονβόι των 150-200 Κροατών χούλιγκαν που προκάλεσαν το μακελειό στη Νέα Φιλαδέλφεια που δεν μπόρεσε να αποτρέψει η ΕΛΑΣ.

Αυτό προκύπτει από το έγγραφο που αποκαλύπτει το in των αρχών του Μαυροβουνίου και το οποίο αναδεικνύει τα τεράστια λάθη των ελληνικών αστυνομικών υπηρεσιών.  

«Είχαμε μία τραγική αποτυχία» παραδέχτηκε ο Γιάννης Οικονόμου

Σε παραδοχή σφαλμάτων από την ελληνική αστυνομία προχώρησε δημόσια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και έκανε λόγο και για την αδυναμία της ΕΛΑΣ να αποτρέψει το στυγερό έγκλημα.

Μιλώντας στον Alpha, ανέφερε πως το περιστατικό ανέδειξε τα «δύο πρόσωπα της ΕΛΑΣ». Όπως είπε, στον τομέα της πρόληψης «είχαμε μία τραγική αποτυχία, τελείως ξένη με την υπηρεσία της ΕΛΑΣ». Έκανε λόγο, παράλληλα, για πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα τα οποία οδήγησαν στη δολοφονική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, έχουν ήδη κινηθεί διαδικασίες για να αποδοθούν οι ευθύνες στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ. Αναφορικά με το ενδεχόμενο παραίτησης, ανέφερε πως αισθάνεται την ευθύνη να δώσει τη μάχη της βελτίωσης της ΕΛΑΣ ενώ εξήγησε πως μια τέτοια κίνηση θα δικαιολογούταν αν υπήρχε πολιτικός σχεδιασμός στον οποίο θα ερχόταν μια ανάλογη αποτυχία. Επιπλέον, δεσμεύτηκε για έρευνα μέχρι το τέλος έτσι ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ