Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες οπαδοί – Τι βρέθηκε στη κατοχή τους

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες οπαδοί – Τι βρέθηκε στη κατοχή τους

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στους τρεις συλληφθέντες - Παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν οι συλληφθέντες οπαδοί που εντοπίστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης να κυκλοφορούν σε δρόμους της Θεσσαλονίκης, έχοντας στα οχήματα τους σιδερένιο λοστό, πυρσούς και κουκούλες full face.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα αντικείμενα αυτά μετά από έλεγχο που έγινε στη περιοχή Κρήνης σε τρία οχήματα και δύο δίκυκλα, στα οποία επέβαιναν συνολικά 16 άτομα, τα οποία και προσήχθησαν. Για τους τρεις εξ αυτών η προσαγωγή έγινε σύλληψη.

Πρόκειται για τρεις άνδρες ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 21, 26 και 27 ετών, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα που αφορούν την παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, καθώς και βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα σταματούσαν παρέες και ρωτούσαν τα μέλη τους «τι ομάδα είσαι;», με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι πρόκειται να εμπλακούν σε επεισόδιο οπαδικής βίας.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Στο πλαίσιο ελέγχων για την αντιμετώπιση και αποτροπή έκνομων ενεργειών, οι οποίες σχετίζονται με επικείμενες αθλητικές εκδηλώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, καθώς και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, προέβησαν στην σύλληψη τριών (3) ατόμων.

Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 21, 26 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα που αφορούν την παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, περί φωτοβολίδων & πυροτεχνημάτων, καθώς και βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικότερα, κατόπιν εκπόνησης ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, μεικτά συνεργεία αποτελούμενα από αστυνομικούς των προρρηθεισών υπηρεσιών, βραδινές ώρες χθες (8-9-2023), πραγματοποίησαν πληθώρα ελέγχων σε οχήματα σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Κατά τους ελέγχους προσήχθησαν συνολικά δεκαέξι (16) άτομα, ενώ συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι τρεις, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έξι (6) ναυτικοί πυρσοί, καθώς και μία σιδερένια δοκός.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ