Νέα Φιλαδέλφεια: Το χρονικό της άγριας επίθεσης των χούλιγκαν – Τι αναφέρει το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.

Νέα Φιλαδέλφεια: Το χρονικό της άγριας επίθεσης των χούλιγκαν – Τι αναφέρει το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.

Το διαβιβαστικό αναφέρεται από τη στιγμή της κλήρωσης της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά και του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ και φτάνει μέχρι και το τέλος της επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα όσα συνέβησαν λίγο πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της επίθεσης των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και των Ελλήνων συνεργών τους έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, περιγράφονται στο διαβιβαστικό που σχημάτισε το Τμήμα Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της ΕΛ.ΑΣ. και περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης.

Το διαβιβαστικό αναφέρεται από τη στιγμή της κλήρωσης της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά και του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ, αλλά και πως ήταν εν γνώσει των ελληνικών Αρχών ότι περίπου 150-200 Κροάτες ήταν έτοιμοι να εισέλθουν στη χώρα.

Ακόμα αναφέρεται στο τι συνέβη όταν χάθηκαν τα οχήματα των Κροατών από τη διακριτική παρακολούθηση μηχανής της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και όταν εντοπίστηκαν οι χούλιγκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Ολυμπιακό Στάδιο και εν συνεχεία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μόλις έγινε γνωστή η κλήρωση

«Μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της UEFA, για τα προκριματικά του Champions League, κατά την οποία η ομάδα της Α.Ε.Κ., κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την ομάδα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την Κροατία και η ομάδα του Παναθηναϊκού την ομάδα της Μαρσέιγ από τη Γαλλία, η Υπηρεσία μας, λαμβάνοντας υπόψη τις αδελφοποιήσεις των οργανωμένων οπαδών της Α.Ε.Κ με της Μαρσέιγ και του Παναθηναϊκού με της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, το ιστορικό και των τεσσάρων ομάδων αλλά και τον τρόπο δράσης των οργανωμένων οπαδών τους, κίνησε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα και με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, πρότεινε να κινηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι ανωτέρω αγώνες, να διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών. Κατόπιν αυτού, από τη διοργανώτρια αρχή (UEFA) πάρθηκε απόφαση οι ως άνω αγώνες να πραγματοποιηθούν χωρίς να χορηγηθούν εισιτήρια στους φιλοξενούμενους οπαδούς», αναφέρει αρχικά η ΕΛ.ΑΣ.

«Επιπλέον η Υπηρεσία μας, αιτήθηκε μέσω του Εθνικού Γραφείου Ποδοσφαίρου (NFIP), στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές της Κροατίας και της Γαλλίας, ανεξαρτήτως της μη διάθεσης εισιτηρίων στους φιλοξενούμενους οπαδούς, να πληροφορηθεί για τις προθέσεις των φιλοξενούμενων φιλάθλων και τυχόν μετακίνηση τους προς τη χώρα μας», προσθέτει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ