Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ τη στοχοποίηση του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου από ΑΕΚ FC και Μελισσανίδη

Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ τη στοχοποίηση του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου από ΑΕΚ FC και Μελισσανίδη

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει μη ανεκτή τη στοχοποίηση δημοσιογράφων με ανακοινώσεις και «ανώνυμα» τηλεφώνημα.

Σε μια σημαντική κίνηση, η ΕΣΗΕΑ πήρε θέση απέναντι στην επιχείρησης στοχοποίησης όσων δημοσιογράφων διάφοροι «παράγοντες» θεωρούν «ενοχλητικούς».

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές μέρες πρόσωπο που δήλωσε ότι είναι ο «Δημήτρης Μελισσανίδης» πήρε τηλέφωνο τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο και αφού τον εξύβρισε τον απείλησε ευθέως.

Αφορμή ήταν άρθρο του τελευταίου που αφού υπογράμμιζε τις τεράστιες ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. και των κυβερνητικών προϊσταμένων της, σημείωνε και τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας που υπάρχουν με τη χωροθέτηση του γηπέδου της ΑΕΚ, υπενθυμίζοντας ότι αυτά ήταν θέματα που είχαν αναδειχτεί ήδη πριν την έναρξη της κατασκευής του γηπέδου.

Και για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για το από πού προέρχονταν αυτές οι απειλές την επόμενη μέρα ανακοίνωση της ΑΕΚ FC επίσης ρητά αναφερόταν στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο με τόνο ξεκάθαρης απειλής.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ είναι σημαντική. Δείχνει ότι η επαγγελματική ένωση των δημοσιογράφων δεν ανέχεται ένα πλαίσιο απειλών και αντιλαμβάνεται ότι είναι τέτοιες απειλές από «παράγοντες» που έχουν οδηγήσει τη χώρα να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις ως προς την ελευθερία του Τύπου.

Βεβαίως, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν αρκούν ανακοινώσεις, ότι χρειάζονται συνολικότερες παρεμβάσεις, όχι μόνο από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δημοσιογράφων αλλά και την κυβέρνηση που σε τελικά ανάλυση έχει την πολιτική ευθύνη να εγγυηθεί την ελευθερία του Τύπου και την ασφάλεια των δημοσιογράφων. Ωστόσο, ως πρώτη κίνηση η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ξεχωριστή σημασία.

«Μη ανεκτή η στοχοποίηση των συναδέλφων»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Συγκλονισμένη η δημοσιογραφική οικογένεια από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το αποτρόπαιο έγκλημα, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα οι συνάδελφοι να τηρούν την δημοσιογραφική δεοντολογία, να προσεγγίζουν με σεβασμό και υπευθυνότητα την υπόθεση.

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι δεν είναι ανεκτές ανακοινώσεις που στοχοποιούν δημοσιογράφους, όπως αυτή της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ακόμα το Δ.Σ. εκφράζει την αντίθεση του σε απόπειρες εκφοβισμού δημοσιογράφων με “ανώνυμα” τηλεφωνήματα.

Στις πολύ δύσκολες στιγμές που ζούμε χρειάζεται απ’ όλες τις πλευρές νηφαλιότητα και ψυχραιμία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ