Ρωσία: Ο Πούτιν κατάλαβε ότι οι εκλογές και οι πόλεμοι κερδίζονται στις πλατείες

Ρωσία: Ο Πούτιν κατάλαβε ότι οι εκλογές και οι πόλεμοι κερδίζονται στις πλατείες

«Ο Πούτιν χρειάζεται να επικοινωνήσει στις ελίτ ότι παραμένει ο άνθρωπος τους και ότι κανείς άλλος δεν θα κάνει καλύτερη δουλειά».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι ένας πολιτικός χαμαιλέοντας. Δεν αλλάζει προσωπικότητες ανάλογα με το ποιον έχει απέναντι του, ούτε παρεκκλίνει εύκολα από τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής του.

Για την ακρίβεια στα 23 χρόνια που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ρωσικής εξουσίας, ελάχιστες φορές έχει χαμογελάσει και ακόμα λιγότερες έχει πολυλογήσει. Γι’ αυτό, όταν επισκέφτηκε το Νταγκεστάν και μπήκε χωρίς φόβο μέσα στο πλήθος, που τον επευφημούσε, για να χαιρετίσει τους Ρώσους που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, τα φλας πήραν φωτιά.

Στην επόμενη δημόσια εμφάνιση του στην Κροστάνδη, όπου σήκωσε ένα μικρό κορίτσι ψηλά και το στερέωσε στην αγκαλιά του, πριν ποζάρει μαζί με 7 αδέλφια  δίπλα στον πατέρα τους μετά από μια ναυτική παρέλαση, δεν υπήρξε δημοσιογράφος εντός και εκτός των ρωσικών συνόρων που να μην αναρωτηθεί το στο καλό έχει πάθει ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν γίνεται εξωστρεφής, όπως γράφουν οι New York Times, αφενός γιατί θέλει να δείξει ότι τα χρόνια της απομόνωσης του λόγω Covid 19 έχουν λάβει οριστικό τέλος και αφετέρου για να πειστούν όλοι ότι εξακολουθεί να απολαμβάνει υψηλά ποσοστά δημοτικότητας μεταξύ των Ρώσων, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αποτυχημένη ανταρσία εναντίον της κυβέρνησης του.

Τι Πούτιν, τι Ερντογάν

«Ξεχάσατε την καραντίνα;», τον ρώτησε ένας δημοσιογράφος στην τελευταία επίσκεψη του στην προαναφερόμενη νησιώτικη πόλη της βορειοδυτικής Ρωσίας, φέρνοντας στο μυαλό των πάντων τα μεγάλα τραπέζια στα οποία τα τελευταία χρόνια ο Πούτιν υποδεχόταν τους ξένους ηγέτες στο Κρεμλίνο, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι δεν θα έχουν καμιά απολύτως επαφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ