Νέα Φιλαδέλφεια: Τα δύο μαχαίρια που «οδηγούν» στον δολοφόνο του Μιχάλη – Τι αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Νέα Φιλαδέλφεια: Τα δύο μαχαίρια που «οδηγούν» στον δολοφόνο του Μιχάλη – Τι αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Τα τέσσερα σημεία – κλειδιά από τις κάμερες που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσουρή που έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια, αργά το βράδυ της Δευτέρας (7/8).

Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς με στόχο να εντοπιστεί το συντομότερο δυνατόν το πρόσωπο που κατάφερε τη μοιραία μαχαιριά στον Μιχάλη Κατσουρή. Οι Αρχές εναποθέτουν τις ελπίδες για τον εντοπισμό του δράστη στα στοιχεία από τα περίπου 60 αντικείμενα που έχουν κατασχεθεί και συλλεχθεί περιμετρικά του γηπέδου της ΑΕΚ, προκειμένου να υπάρξουν αντιστοιχίσεις με πρόσωπα που τα κατείχαν.

Διαβάστε επίσης: Νέα Φιλαδέλφεια: «Καταπέλτης» η δικαστική κρίση για τους δράστες – «Σταθερή ροπή» για διάπραξη εγκλημάτων και στο μέλλον

Μάλιστα οι Αρχές εκτιμούν ότι DNA του 29χρονου Μιχάλη ίσως εντοπιστεί σε δύο πτυσσόμενα μαχαίρια τα οποία έχουν εντοπιστεί και έχουν κατασχεθεί.

Το ένα ανήκει σε συλληφθέντα αλβανικής καταγωγής και το δεύτερο σε έναν 23χρονο Κροάτη. Σε αυτά υπάρχει ελπίδα μήπως βρεθεί δείγμα DNA του 29χρονου, καθιστώντας δηλαδή δυνατή την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του.

Οι έρευνες των Αρχών εστιάζονται σε αυτά τα δύο μαχαίρια, καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό, τα δείγματα DNA από τα ρούχα του 29χρονου ή από τα νύχια του, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ταυτοποιηθούν με αυτά των συλληφθέντων.

Πάνω στο σώμα και τα ρούχα του 29χρονου έχουν εντοπιστεί ξένα DNA αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο εντοπισμός του δολοφόνου του είναι εύκολη υπόθεση καθώς είναι πολλοί οι άνθρωποι που ακούμπησαν τον Μιχάλη το μοιραίο βράδυ.

Τα τέσσερα σημεία κλειδιά από τις κάμερες

Όπως έγραψε και ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» την Τετάρτη 16 Αυγούστου, τα δεδομένα που προκύπτουν από την εξέταση των καμερών σε τέσσερα σημεία – κλειδιά στις οδούς Πατριάρχου Κωνσταντίνου, Λεύκης, Κιουτάχειας και Παπαναστασίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου σημειώθηκε η φονική επίθεση εναντίον του Μιχάλη Κατσουρή έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. στον αγώνα δρόμου για την ταυτοποίηση του δολοφόνου του 29χρονου.

Ωστόσο, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζουν σειρά δυσχερειών, αφού μέχρι τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει ευκρινές βίντεο της στιγμής της αρχικής μαζικής επίθεσης οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον πεζόδρομο της Πατριάρχου Κωνσταντίνου, με ρίψη φωτοβολίδων και μολότοφ όπου φαίνεται να μαχαιρώθηκε και ο άτυχος φίλος της ΑΕΚ.

Φαίνεται δηλαδή, ότι το σημείο που δέχθηκε το δολοφονικό χτύπημα ο φίλαθλος της ΑΕΚ ήταν «τυφλό» αφού πιθανότατα δεν έχει καταγραφεί από κάμερες. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν πως πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τα επεισόδια είναι σκοτεινά και δε διακρίνονται καθαρά πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει και καμία διάθεση από τους συλληφθέντες να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν.

Για τον λόγο αυτό, «ξεσκονίζουν» τα κινητά τηλέφωνα των Κροατών, που ίσως «κρύβουν» το βίντεο της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, και ρίξουν φως στις έρευνες.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. οι αξιωματικοί που ερευνούν τα βίντεο που έχουν συλλέξει οι Αρχές, φαίνεται η φιγούρα του ατόμου που έχει επιφέρει στον 29χρονο Μιχάλη το μοιραίο χτύπημα με το μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι ψηλός, εύσωμος, ενώ είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Εκεί που εστιάζουν οι αστυνομικοί είναι στο τατουάζ που είχε ο συγκεκριμένος άνδρας στο λαιμό του, αν και φαίνεται να υπάρχουν αρκετοί από τους συλληφθέντες με τατουάζ στο λαιμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ