Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες – Το νοτιοδυτικό μέτωπο ανησυχεί την Πυροσβεστική

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες – Το νοτιοδυτικό μέτωπο ανησυχεί την Πυροσβεστική

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στην Αλεξανδρούπολη, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Το νοτιοδυτικό μέτωπο είναι αυτό που ανησυχεί περισσότερο την Πυροσβεστική στη μεγάλη φωτιά που καίει από τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Αυγούστου στην Αλεξανδρούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Μελία, ενώ πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ με εντολή των Αρχών έχουν εκκενωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου οικισμοί σε Λουτρό, Αγνάντια, Αριστηνό, Δωρικό, Νίψα, Πεύκα, Αετοχώρι και Άνθεια, ενώ οι φλόγες έχουν ήδη φτάσει σε οικισμούς καίγοντας σπίτια και αυτοκίνητα στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα.

Δείτε βίντεο

Πόσες δυνάμεις επιχειρούν

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής συνολικά επιχειρούν 176 #πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π, ενώ κινητοποιήθηκαν 7 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, δυνάμεις της ΕΛΑΣ καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των ΟΤΑ.

 

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια με μηχανήματα του στρατού, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και από πολίτες, προκειμένου να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς.

Ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο OPEN, ανέφερε ότι έχει δοθεί στην κυκλοφορία ένα κομμάτι της Εγνατίας οδού, ωστόσο η κατάσταση με την πυρκαγιά είναι αρκετά δύσκολη καθώς οι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Στο νοσοκομείο ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

Στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Σπύρος Κούτρας, λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κούτρας βρισκόταν από το πρωί στα μέτωπα της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται από αναπνευστικά προβλήματα λόγω και των αναθυμιάσεων.

Η κατάσταση της υγείας του πάντως δεν εμπνέει ανησυχία και αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ