Μητσοτάκης στον Ζελένσκι: Είμαστε αντίθετοι σε κάθε παράνομο κατοχικό τετελεσμένο

Μητσοτάκης στον Ζελένσκι: Είμαστε αντίθετοι σε κάθε παράνομο κατοχικό τετελεσμένο

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αναγωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας από την Ρωσία», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δηλώσεις στον Τύπο, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, έκαναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έφτασε την Δευτέρα στην Αθήνα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού.

Δείτε τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Ζελένσκι

Μητσοτάκης: Είμαστε δίπλα στην Ουκρανία

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αναγωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας από την Ρωσία», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

«Μια θέση δίπλα σας για εμάς είναι θέμα αρχής», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως ως χώρα είμαστε αντίθετοι σε κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σε κάθε παράνομο κατοχικό τετελεσμένο – «κάτι ανάλογο άλλωστε αιμορραγεί ακόμα στην Κύπρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για μία θέση που ταυτίζεται με τα διαχρονικά ελληνικά συμφέροντα», σημείωσε, προσθέτοντας πως «και η δική μας χώρα αντιμετώπισε κατά καιρούς στο παρελθόν εκδηλώσεις ενός ανιστόρητου αναθεωρητισμού και ενός επιθετικού αυταρχισμού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ