Γιατί καρατομήθηκαν οι πέντε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ – Τα λάθη που οδήγησαν στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας

Γιατί καρατομήθηκαν οι πέντε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ – Τα λάθη που οδήγησαν στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας

Νέες αποκαλύψεις για την εσωτερική έρευνα που διεξάγει η αστυνομία για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε στη φονική συμπλοκή με θύμα τον Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διευρύνεται ο κύκλος των αξιωματικών της Αστυνομίας στους οποίους αποδίδονται ευθύνες για τα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν Κροάτες χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες.

Όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά τους 7 πρώτους αξιωματικούς, ακόμα πέντε μετακινούνται από τις θέσεις τους αφού κατά την διενέργεια της ένορκης διοικητικής εξέτασης που είναι σε εξέλιξη εντοπίστηκαν ευθύνες που τους αποδίδονται.

Διαβάστε επίσης: Ερώτηση Κορδόν για τον «ταύρο» Πιερότι – Η ομοιότητα με Ορτέγκα, που εξηγεί τι θέλει ο Ολυμπιακός

Τα λάθη που έκαναν

Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο ένας αξιωματικός της ΓΑΔΑ και ένας αστυνομικός από την αστυνομική διεύθυνση Κορίνθου ελέγχονται γιατί επέτρεψαν τη διέλευση των Κροατών χούλιγκαν.

Ο δεύτερος αξιωματικός της ΓΑΔΑ αναφέρει για όσα έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια πως είχε ενημερώσει ανώτερό του, ωστόσο εκείνος δεν είχε προχωρήσει στη λήψη μέτρων, όπως παρουσία δυνάμεων ΜΑΤ στο σημείο.

Ακόμη, απομακρύνονται δύο αξιωματικοί από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, οι οποίοι είχαν την ευθύνη έγκαιρης αποστολής προειδοποιητικού εγγράφου.

Νέες αποκαλύψεις

Το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής προχωρά και σε περαιτέρω αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναφερόμενοι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να συντάσσουν απολογητικά υπομνήματα, όπου υπήρχε αλληλοεπίρριψη ευθυνών για όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Τέλος, το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής αποκαλύπτει πως υπήρξε λάθος κατά τη διαδικασία της αποσυσκευασίας και φωτογράφισης των αντικειμένων – πειστηρίων (μαχαίρια, καδρόνια) των Κροατών, γιατί υπήρχε ζήτημα επιμόλυνσης με το DNA των αστυνομικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι -κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα».

Ποιοι είναι οι πέντε αξιωματικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απομακρύνσεις αφορούν τους δύο βοηθούς Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής (ταξίαρχοι), τον Αναπληρωτή Κλάδου Τάξης, τον Διευθυντή Γενικής Αστυνόμευσης και τον Αναπληρωτή Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόδοση ευθυνών δεν σταματά εδώ και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν γενικότερες αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ ακόμα και με έκτακτες κρίσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ