Νέα τραγωδία στο Αιγαίο: Τέσσερα παιδιά και μια μητέρα πέθαναν στα ναυάγια σε Λέσβο και Σάμο (vid)

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο: Τέσσερα παιδιά και μια μητέρα πέθαναν στα ναυάγια σε Λέσβο και Σάμο (vid)

Τι δηλώνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αφορμή τα δύο ναυάγια και τα πέντε θύματα.

Τραγικά είναι τα νέα από τα δύο ναυάγια που σημειώθηκαν σήμερα σε Λέσβο και Σάμο. Τέσσερα παιδιά και μια μητέρα είναι τα θύματα, ενώ ένα μωράκι επανήλθε στη ζωή μετά από ΚΑΡΠΑ που του έγινε κατά την επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα στη Σάμο.

Με αφορμή τη νέα τραγωδία στο Αιγαίο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε: «Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες ανοιχτά της Σάμου εντοπίστηκαν από το Λιμενικό Σώμα στη διάρκεια περιπολίας, τριάντα επτά (37) άτομα. Ακολούθησε διαδικασία έρευνας και διάσωσης. Δύο εξ’ αυτών, μια γυναίκα και ένα μωρό, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Έγινε και στους δύο καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με αποτέλεσμα το μωρό να σωθεί, δυστυχώς όμως η άτυχη γυναίκα κατέληξε».

Διαβάστε επίσης: «Mega trade παίρνει τον Αντετοκούνμπο μακριά από το Μιλγουόκι»

Στην ίδια δήλωση ο υπουργός πρόσθεσε: «Σε άλλο περιστατικό, στις 6 τα ξημερώματα, σε τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Λέσβου, το Λιμενικό Σώμα περισυνέλεξε είκοσι δύο (22) άτομα. Δυστυχώς, παρά τις πρώτες βοήθειες που τους παρασχέθηκαν, τα τέσσερα εξ’ αυτών κατέληξαν. Πρόκειται για ένα βρέφος 11 μηνών, δύο κορίτσια , 8 ετών και 14 ετών και ένα αγόρι 8 ετών.

Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν είναι όντως συγκλονιστικές.

Ένα μωρό σώθηκε από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Δυστυχώς ένα άλλο μωρό, τρία παιδιά και μία γυναίκα δεν τα κατάφεραν.

Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για την απώλεια των συνανθρώπων μας.

Τα άθλια δίκτυα των λαθροδιακινητών και οι συνεργοί τους σε Τουρκία και Ελλάδα, μπροστά στο κέρδος, συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή αθώων συνανθρώπων μας, ακόμα και παιδιών.

Αυτοί που σκίζουν βάρκες, πετούν τις μηχανές στη θάλασσα και εκθέτουν ακόμα και μωρά σε ακραίους κινδύνους, συλλαμβάνονται ως υπεύθυνοι για την πρόκληση ναυαγίου. Η πρακτική αυτή είναι εγκληματική και οι διακινητές είναι δολοφόνοι. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από την ελληνική δικαιοσύνη».

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το ναυάγιο στη Λέσβο

Σύμφωνα με το Λιμενικό, «Στον εντοπισμό και στη διάσωση τριάντα πέντε (35) αλλοδαπών, καθώς και στη σύλληψη δύο (02) εκ των ανωτέρω, για παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ. (πρόκληση ναυαγίου), του άρθρου 306 του Π.Κ. (έκθεση σε κίνδυνο) και του Ν. 3386/05 (περί αλλοδαπών), προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Ειδικότερα, Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο περιπολίας του, εντόπισε πνευστή ακυβέρνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΡΙΕΛΙΑ» ν. Λέσβου, με επιβαίνοντες τους ανωτέρω αλλοδαπούς. Στη θέα του Περιπολικού πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο ένας από τους συλληφθέντες έριξε τον εξωλέμβιο κινητήρα της λέμβου στη θάλασσα, ενώ ο έτερος συλληφθείς έσκισε τη λέμβο με αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα να βρεθούν οι επιβαίνοντες στη θάλασσα.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής των ανωτέρω τριάντα πέντε (35) ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια οι τριάντα τρεις (33) μεταφέρθηκαν στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ”.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ