Ζευγάρι Γερμανών έστησε γλέντι και κέρασε χωριό στη Ρόδο επειδή έσωσαν το σπίτι τους από τις φωτιές

Ζευγάρι Γερμανών έστησε γλέντι και κέρασε χωριό στη Ρόδο επειδή έσωσαν το σπίτι τους από τις φωτιές

Συγκινητική κίνηση από τον Χανς και τη Μαρία που ζουν εδώ και χρόνια στη Ρόδο - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Συγκινεί η πρωτοβουλία ενός ζευγαριού Γερμανών οι οποίοι ζουν εδώ και χρόνια στη Ρόδο και κινδύνευσαν να χάσουν το σπίτι του από τις καταστροφικές φωτιές που μαίνονταν επί μέρες στο νησί τον Ιούλιο.

Ο Χανς και η Μαρία ζουν στη Ρόδο εδώ και 14 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Το ιδιαίτερο για Φορτούνη, Μπιέλ και Ροντινέι απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια (vids)

Οι φωτιές απείλησαν το σπίτι τους στα Λάερμα και οι κάτοικοι του χωριού έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να το σώσουν.

Έτσι, για να ανταποδώσουν την αυτοθυσία και την καλοσύνη τους, ο Χανς και η Μαρία έστησαν γλέντι και κέρασαν όλο το χωριό, όπως αναφέρει τσε ανάρτησή του στο Facebook ο αρχιμανδρίτης Nεκτάριος Πόκκιας, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Θάρρι Ρόδου.

«Υπάρχει ακόμα φιλότιμο και ανθρωπιά»

«Μία συγκινητική και όμορφη πρωτοβουλία δύο υπέροχων ανθρώπων από την Γερμανία του Χανς και της Μαρίας που ζουν στα Λάερμα μόνιμα τα τελευταία 14 χρόνια. Κάλεσαν με δικά τους έξοδα όλους τους Λαερμενούς για να διασκεδάσουν ευχαριστώντας τους που βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς τον περασμένο Ιούλιο γύρω από το σπίτι τους. Μπράβο τους. Υπάρχει ακόμη φιλότιμο και ανθρωπιά!».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το γλέντι που στήθηκε στα Λάερμα:

Το «ευχαριστώ» του Γερμανού πρέσβη στην Πυροσβεστική

Επιστολή προς τον διοικητή της πυροσβεστικής στη Ρόδο είχε στείλει στα μέσα Αυγούστου ο πρέσβης της Γερμανίας, Έρνστ Ράιχελ, για να τον ευχαριστήσει για την προστασία των τουριστών κατά τη διάρκεια της καταστροφικής φωτιάς στα τέλη Ιουλίου.

Στην επιστολή του ο Γερμανός πρέσβης αναφέρεται στην «εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» που είχαν να διαχειριστούν οι πυροσβέστες στη Ρόδο προκειμένου να σώσουν ανθρώπινες ζωές αλλά και να βοηθήσουν στην μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης των τελευταίων ετών.

Ο κ. Ράιχελ μετά τις ευχές του για ταχεία και πλήρη ανάρρωση σε όλους όσοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης με τη φωτιά, κάνει ειδική αναφορά στις μαρτυρίες Γερμανών για το «πόσο εξαιρετικά φιλόξενοι υπήρξαν οι κάτοικοι της Ρόδου και οι ελληνικές αρχές και πόσο βοήθησαν τους πυρόπληκτους τουρίστες», τονίζοντας: «κατορθώσατε να μην τραυματιστεί σοβαρά ούτε ένας τουρίστας».

Όπως σημειώνει, μάλιστα, «πολλοί από τους τουρίστες που οδηγήθηκαν σε διαφορετικά ξενοδοχεία, έμειναν σε αυτά και συνέχισαν τις διακοπές τους χάρη σε αυτή τη γενναιόδωρη φιλοξενία».

«Ευχόμαστε να μπορέσει να ξεκινήσει γρήγορα η αναδάσωση και να βοηθήσει ώστε το νησί να ανακάμψει γρήγορα» καταλήγει στην επιστολή του ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ