Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Στο «κόκκινο» η ένταση – Η κόντρα των δύο μονομάχων για το Κυπριακό

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Στο «κόκκινο» η ένταση – Η κόντρα των δύο μονομάχων για το Κυπριακό

Αμφότεροι οι διεκδικητές της αρχηγίας, ανταλλάσσουν πυρά και επιχειρούν να αναδείξουν τα τρωτά σημεία του αντιπάλου τους.

Κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ των δύο διεκδικητών της αρχηγίας στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες πριν τις δεύτερες -και καθοριστικές, κάλπες της Κυριακής.

Η ανταλλαγή αιχμηρών σχολίων μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη, είναι ενδεικτικό στοιχείο του κλίματος που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις εσωκομματικές διαδικασίες, με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί να προδικάζει μία δύσκολη επόμενη ημέρα μετά την ανάδειξη νέου ή νέας αρχηγού.

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης (η οποία διεξήχθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής) το γλωσσικό ολίσθημα Κασσελάκη, που χθες προέβη σε ένα ατόπημα, κατά την κριτική του για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις δηλώσεις Ερντογάν για το Κυπριακό, αποκαλώντας αρχικά το ψευδοκράτος “κρατίδιο” και ανασκευάζοντας επιτόπου – μετά από παρατήρηση δημοσιογράφου.

Η Εφη Αχτσιόγλου επέκρινε την αστοχία Κασσελάκη κάνοντας λόγο για σοβαρότατο σφάλμα, του καταλόγισε άγνοια στην εξωτερική πολιτική και του ζήτησε να ανακαλέσει, με τον Στέφανο Κασσελάκη, με νέα του δήλωση στα social media, να επικαλείται κούραση και αϋπνία.

Το λεκτικό ολίσθημα του κ. Κασσελάκη, έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, όταν βρέθηκε ενώπιον των δημοσιογράφων για δηλώσεις, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του, στο Αιγάλεω.

Κόντρα… αξημέρωτα

Το ατόπημα Κασσελάκη, δεν άφησε ασχολίαστο η Έφη Αχτσιόγλου, που έσπευσε να αναδείξει τα τρωτά σημεία του αντιπάλου της και σε αιχμηρή δήλωσή της, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, του καταλόγισε άγνοια.

Όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου: «Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό.

Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι «κρατίδιο τους» ( δηλ. των Τούρκων).

Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας».

Η Έφη Αχτσιόγλου

 «Βεβαίως είναι ψευδοκράτος»

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πιστός στο δόγμα τίποτα αναπάντητο, με ανάρτησή του, επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες, απέδωσε το λάθος του, στην κούραση.

«Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά.
Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό ακριβώς έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος.
Τα Κατεχόμενα – η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συμφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωσή μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν ήταν όλα ξεκάθαρα.
Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης για μένα.
Για μένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε:

Προεκλογική ομιλία του Στεφάνου Κασσελάκη στο Αιγάλεω

«Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός τεσσεράμισι χρόνια, δε βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Εκείνος ζητάει αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά.
Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος, το 1974.
Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρών συμβιβασμών και συμψηφισμών στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».

Νωρίς το πρωί εξάλλου, απάντησε για το ίδιο θέμα στην κάμερα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα ΜEGA».

«Όπως έχω πει, ότι κάνω το κάνω για το καλό του τόπου, από την καρδιά μου το κάνω. Όταν κάνω κάποιο λάθος το παραδέχομαι. Τα συμφραζόμενα ήταν ξεκάθαρα. Το διόρθωσα επί τόπου», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Εκκλήσεις να πέσουν οι τόνοι

Όλα αυτά με φόντο τις λεκτικές αψιμαχίες κορυφαίων στελεχών και τα αιχμηρά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα που διαμορφώνουν ένα τοξικό κλίμα  ενόψει της δεύτερης Κυριακής των εσωκομματικών εκλογών.

Κάτι που προκάλεσε χθες την «πυροσβεστική» παρέμβαση των Γραμματέων του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη, για ενότητα, χωρίς σεξιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις, fake news και ύβρεις.

Όπως ανέφεραν, παρά τις διαφορετικές απόψεις, «όλοι κι όλες στον ΣΥΡΙΖΑ μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, τις ίδιες ιδέες, τον ίδιο στόχο – ένα κόμμα ισχυρό, μαζικό, ενωμένο». Και διαμηνύουν πως «Πρέπει να σταματήσουν άμεσα επιθέσεις, fake news και ύβρεις”. «Είναι αναγκαίο να επικρατήσει ο πολιτισμένος διάλογος, η νηφαλιότητα και το αίσθημα ευθύνης, όπως και ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη. Δεν πρέπει ούτε λεπτό να ξεχνάμε ότι αντίπαλός μας, είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Γιατί, παρά τις διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις, όλοι κι όλες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, τις ίδιες ιδέες, τον ίδιο στόχο. Ένα κόμμα ισχυρό, μαζικό, ενωμένο».

Στο μεταξύ, παραμένει «στο κάδρο» και ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Φίλη να ζητά να πάρει θέση για το τοξικό κλίμα και ειδικότερα για τις κατηγορίες σε βάρος της Έφης Αχτσιόγλου ότι δήθεν του ζήτησε να παραιτηθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ