«Εκδώστε τους στην Ελλάδα!»

«Εκδώστε τους στην Ελλάδα!»

Η Ελλάδα ζητά την έκδοση δέκα ακόμη BBB: Έχουν εκδοθεί και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Η υπόθεση με την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη κάθε άλλο παρά έχει «παγώσει« σύμφωνα με την κροατική εφημερίδα Jutarnji List: «Η Ελλάδα ζητά την έκδοση δέκα ακόμη BBB: Έχουν εκδοθεί και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, ανάμεσά τους και αρχηγοί οπαδών».

Kαι συνεχίζει: «Έφτασε ξαφνικά μια εντολή στο Ζάγκρεμπ από την Αθήνα: «Συλλάβετε αμέσως αυτούς τους ανθρώπους και εκδώστε τους στην Ελλάδα!».

Νομικοί εμπειρογνώμονες που γνωρίζουν το θέμα της αντιμετώπισης του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης μας είπαν ότι η Κροατία έχει σχετικά λίγα περιθώρια ελιγμών.

Τα ονόματά τους υποβλήθηκαν στις ελληνικές Αρχές από το κροατικό υπουργείο Εσωτερικών πριν φύγουν για την Ελλάδα, αλλά κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα μετά τις ταραχές.

«Συλλάβετε και παραδώστε αυτούς τα Bad Blue Boys σε εμάς». Αυτό αναφέρθηκε στο αίτημα των ελληνικών αρχών με μια λίστα με δέκα ονόματα οπαδών της Ντιναμό τους οποίους οι ελληνικές αρχές υποπτεύονται ότι συμμετείχαν στις ταραχές στην Αθήνα την παραμονή του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League μεταξύ ΑΕΚ και Ντιναμό τον Αύγουστο, κατά τις οποίες σκοτώθηκε ένας 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσούρης, γράφει η Jutarnji list.

«Και τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης έφτασαν στην κροατική δικαιοσύνη, μας επιβεβαιώθηκε ανεπίσημα από πολλές πηγές στο δικαστικό σώμα, αλλά δεν μπορέσαμε να μάθουμε ποιοι είναι στη λίστα των προσώπων για τα οποία ενδιαφέρονται οι ελληνικές αρχές και με τι ακριβώς είναι χρεώνονται», σημειώνει η κροατική εφημερίδα.

Πηγή κοντά στους Bad Blue Boys επιβεβαίωσε ότι εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης και οι πληροφορίες της JL αποδείχθηκαν σωστές, αλλά ακόμη και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν για τι ακριβώς κατηγορούνται οι Κροάτες οπαδοί. Ρωτήσαμε το MUP εάν είχαν λάβει ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, εάν θα ενεργούσαν σύμφωνα με αυτά και εντός ποιου χρονικού πλαισίου και η απάντησή τους ήταν πολύ ενδεικτική: «Για λόγους τακτικής, δεν επιβεβαιώνουμε τέτοιες πληροφορίες».

Όπως μάθαμε ανεπίσημα, πρόκειται για οπαδούς που είχαν καταγραφεί κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα, τα ονόματά τους υποβλήθηκαν στις ελληνικές αρχές από το Κροατικό MUP πριν φύγουν για την Ελλάδα, αλλά κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα μετά τις ταραχές. Όπως ανακατασκευάστηκε από τις ελληνικές αρχές, οι περισσότεροι από αυτούς ταξίδεψαν αρχικά στην Ιταλία με πλοίο και επέστρεψαν στην Κροατία μέσω ξηράς. Μεταξύ εκείνων των οποίων τα ονόματα ήταν στη λίστα των οπαδών που επέστρεφαν ήταν και μερικοί εξέχοντες ηγέτες των Bad Blue Boys.

Η κροατική αστυνομία έχει ήδη εκφραστεί με στόχο να ξεκαθαρίσει όλα όσα συνέβησαν πριν τον αγώνα στην Αθήνα, μετά τον οποίο συνελήφθησαν περισσότεροι από εκατό οπαδοί της Ντιναμό και βρίσκονται προφυλακισμένοι για περισσότερο από ένα μήνα και συνεργάζονται με η ελληνική αστυνομία.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε επίσης ότι ακόμη και μετά την ενημέρωση για τη σύλληψη, κατόπιν αιτήματος του πληρεξούσιου δικηγόρου των συλληφθέντων οπαδών, έδωσε πληροφορίες για το ποιοι από τους συλληφθέντες είχαν ή δεν είχαν ποινικά και πλημμελήματα για τους σκοπούς της διαδικασίας στην Ελλάδα, καταλήγει η «Γιούταρνι Λιστ» που είχε ως υπότιτλο: «Καμιά συγχώρεση στους χουλιγκάνους»!

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ