Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στα Σεπόλια

Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στα Σεπόλια

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα στον πρώτο όροφο εγκαταλελειμμένου κτιρίου στα Σεπόλια στη συμβολή των οδών Δράμας και Χειμάρας.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 8 πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Διαβάστε επίσης: Γουόκαπ στο «10»: «Όλοι έχουν δει ότι το στιλ παιχνιδιού του Μπαρτζώκα λειτουργεί»

Η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο.

Πού υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Τρίτη 26/9

Στο μεταξύ, υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς [κατηγορία κινδύνου 3], σήμερα Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 στο νησί της Θάσου, και άλλες περιοχές, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η ΓΓΠΠ, προειδοποιεί ότι σε περιοχές στις οποίες θα σημειωθεί πτώση κεραυνών σε δάση και δασικές εκτάσεις ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι αυξημένος.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και στην Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί και τη Σαμοθράκη.

Δείτε τον Χάρτη

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς

SOS για τους κεραυνούς

Η ΓΓΠΠ, προειδοποιεί ότι σε περιοχές στις οποίες θα σημειωθεί πτώση κεραυνών σε δάση και δασικές εκτάσεις ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι αυξημένος.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η έναρξη δασικών πυρκαγιών από πτώσεις κεραυνών αποτελούν ένα σχετικά συχνό φαινόμενο και στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι δασικές πυρκαγιές στη Σκόπελο, στις 6 και 12 Ιουνίου 2022, όπως και η δασική πυρκαγιά του Αγίου Όρους στις 29 Ιουνίου 2022, αλλά και οι δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν σε διάφορα μέρη της νότιας χώρας το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, εάν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο συστήνεται να καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο.

Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε θα πρέπει να καθίσετε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε, ενώ μπορείτε να προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων, ωστόσο ποτέ κάτω από ψηλό δέντρο.

Ακόμη, δεν θα πρέπει να στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και να μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα, ενώ εάν είστε μέσα στη θάλασσα θα πρέπει να βγείτε αμέσως έξω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ