Ο Τζο Μπάιντεν σε διαδήλωση απεργών αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μίσιγκαν

Ο Τζο Μπάιντεν σε διαδήλωση απεργών αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μίσιγκαν

Για πρώτη φορά εν ενεργεία πρόεδρος παίρνει μέρος σε απεργιακή κινητοποίηση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν συμμετείχε σε πικετοφορία απεργών αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μίσιγκαν. Είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία αρχηγός του Λευκού Οίκου συμμετέχει σε απεργιακή κινητοποίηση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν πήγε την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου σε μία πικετοφορία των απεργών εργατών αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μίσιγκαν. Η κίνηση χαρακτηρίστηκε «ιστορική» από τον Λευκό Οίκο, αφού είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία πρόεδρος παίρνει μέρος σε απεργιακή κινητοποίηση.

Φορώντας ένα κασκέτο με το λογότυπο του συνδικάτου των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία (UAW), ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ απευθύνθηκε στους απεργούς, μιλώντας τους με μία ντουντούκα.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στις «θυσίες» που έγιναν για να σωθεί ο τομέας κατά την οικονομική κρίση του 2008 και εκτίμησε ότι οι εργαζόμενοι δικαιούνται «σημαντική αύξηση» στον μισθό τους.

«Μοιραστείτε τα κέρδη – ρεκόρ με τους εργαζομένους»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε εκφράσει ξανά την θέση του στους προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Πριν λίγες μέρες είχε δηλώσει ότι κανείς δεν ήθελε την απεργία του συνδικάτου United Auto Workers, στη διαμάχη του με τις τρεις μεγάλες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ωστόσο οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να έχουν ένα μερίδιο από τα κέρδη που βγάζουν οι εταιρείες αυτές.

«Κανείς δεν θέλει μια απεργία, αλλά σέβομαι το δικαίωμα των εργαζομένων να χρησιμοποιούν τις επιλογές που έχουν», είπε ο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Κατανοώ την απογοήτευση των εργαζομένων», συνέχισε, προτρέποντας τις δύο πλευρές να υπογράψουν μια συμφωνία που θα είναι επωφελής για όλους, τόσο για τα συνδικάτα όσο και τις για επιχειρήσεις. «Τα κέρδη-ρεκόρ (των αυτοκινητοβιομηχανιών) δεν μοιράστηκαν με δίκαιο τρόπο» με τους εργαζομένους, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ