Κακοκαιρία Elias: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον Βόλο – Έτοιμος να σπάσει ο Σπερχειός

Κακοκαιρία Elias: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον Βόλο – Έτοιμος να σπάσει ο Σπερχειός

Ανεξέλεγκτη περιγράφεται η κατάσταση στον Βόλο λόγω της κακοκαιρίας Elias, ενώ ο Σπερχειός είναι έτοιμος να σπάσει στη Φθιώτιδα. Εκκενώνονται χωριά.

Ως ανεξέλεγκτη περιγράφεται η κατάσταση στον Βόλο λόγω της κακοκαιρίας Elias, ενώ εκκενώνονται τα χωριά Σοφιάδα Δομοκού και Πετρίλια Αργιθέας, ο Αμπελώνας Παλαμά, καθώς οι περιοχές Αρμένι και Λάρισα.

Έτοιμος να ξεχειλίσει είναι ο Σπερχειός ποταμός, σημαίνοντας συναγερμό στις τοπικές Αρχές της Λαμίας, Δήμο και Περιφέρεια, που ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο άμεσης εκκένωσης του χωριού Κόμμα.

Επίσης, Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, Υπέρεια, οικισμός Πυργάκια στην περιοχή Χάλκη της Λάρισας εκκενώνονται προληπτικά λόγω της κακοκαιρίας. Νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης, είχε εκκενωθεί το χωριό Σωτήριο του Δήμου Κιλελέρ.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την κακοκαιρία Elias, για σήμερα Τετάρτη, αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Στερεά (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας), τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια), τις Σποράδες και την Εύβοια (κεντρική και βόρεια).

Μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στην πολύπαθη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία, η οποία ακόμα δεν έχει προλάβει να συνέλθει από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης, οι κάτοικοι του Βόλου ειδοποιήθηκαν από το 112 ότι ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Τα προβλήματα έκαναν ήδη την εμφάνισή τους, καθώς πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια και ο Κραυσίδωνας έσπασε ξανά. Ενδεικτικό της ανησυχίας στην περιοχή είναι ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ποτάμια φούσκωσαν, σπίτια πλημμύρισαν και χωριά αποκλείστηκαν στην Εύβοια με τις εικόνες από τη Λίμνη Ευβοίας, όπου ο όγκος της λάσπης που έχει κατέβει από τα βουνά έφτασε μέχρι τη θάλασσα, να δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ