Δημοσκόπηση: Στις 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Δεν «πείθει» ο Κασσελάκης

Δημοσκόπηση: Στις 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Δεν «πείθει» ο Κασσελάκης

Η νέα δημοσκόπηση «δίνει» δήμαρχο Αθηναίων και περιφερειάρχη Αττικής

Σημαντικό προβάδισμα 19 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του Attica TV.

Παράλληλα, δυσπιστία απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη καταγράφει και αυτή η μέτρηση.

Επιπλέον, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής, ο Κωστας Μπακογιάννης και ο Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίζονται τα μεγάλα φαβορί για τον δήμο Αθηναίων και την περιφέρεια αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 34,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%, 11,5 % είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, ενώ μεγάλη άνοδο (9,5%) εμφανίζει η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ. Ενισχυμένη εμφανίζεται και η Ελληνική Λύση (6%), ενώ Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας κινούνται από το 2% έως το 3,5%.

Όσο για την εικόνα που έχουν οι πολίτες για τους πολιτικούς αρχηγούς, θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζει το 37% των ερωτηθέντων, δεύτερος έρχεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28%, ακολουθεί ο Κυριάκος Βελόπουλος με 22%, ενώ Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν τις θετικές γνώμες του 17% και… μοιράζονται την τέταρτη θέση.

Η δημοσκόπηση καταγράφει τις πρώτες αξιολογήσεις των ψηφοφόρων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως προκύπτει, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται με δυσπιστία ακόμη και από τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με δεδομένο ότι το 41% δηλώνει ότι δεν έχει ούτε θετική ούτε αρνητική γνώμη για εκείνον, ενώ το 13% απάντησε ότι έχει αρνητική εικόνα.

Προβάδισμα Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής, η δημοσκόπηση εστίασε και στη μάχη για τη μεγαλύτερη περιφέρεια, καθώς και στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Ισχυρό είναι το προβάδισμα του Νίκου Χαρδαλιά στην «κούρσα» για την Περιφέρεια Αττικής. Ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ υποψήφιος περιφερειάρχης εμφανίζεται να αποσπά το 40% των ψήφων, ακολουθούμενος από τον Γιάννη Σγουρό (13,5%) και τον Γιώργο Ιωακειμίδη (12%).

Προηγείται ο Μπακογιάννης στον Δήμο Αθηναίων

H δημοσκόπηση εμφανίζει τον απερχόμενο και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, να προηγείται με ποσοστό 38%, έναντι 14,5% του Κώστα Ζαχαριάδη, 9% του Χάρη Δούκα, 8,5% του Νίκου Σοφιανού και 8,5% του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, νεοναζί Κασιδιάρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ