«Θα πεθάνεις» έγραψε Τούρκος υπουργός στον Νετανιάχου

«Θα πεθάνεις» έγραψε Τούρκος υπουργός στον Νετανιάχου

Ξεκάθαρος και απόλυτος εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός

«Μια ημέρα θα σε πυροβολήσουν και εσένα…θα πεθάνεις».

Αυτά είναι τα λόγια του Τούρκου υφυπουργού Παιδείας, Ναζίφ Γιλμάζ προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Το «crash test» του Άλεκ Πίτερς (vids)

Συγκεκριμένα ο Γιλμάζ αναδημοσίευσε ένα βίντεο του Νετανιάχου που έδειχνε τους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού στη Γάζα σχολιάζοντας πως κάποια μέρα κι εκείνος θα πάθει το ίδιο.

Η ανάρτηση του υπουργού:

«Εάν συμπεριφέρεσαι ως οργάνωση, θα αντιμετωπίζεσαι ως τέτοια»

Το Ισραήλ δεν συμπεριφέρεται «ως κράτος» στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε νέες επιδρομές σήμερα σε αντίποινα για την αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσε στο Σάββατο η Χαμάς, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το Ισραήλ δεν πρέπει να ξεχνά ότι, αν συμπεριφέρεται ως οργάνωση μάλλον παρά ως κράτος, θα καταλήξει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, καταγγέλλοντας τις «επονείδιστες μεθόδους» τις οποίες χρησιμοποιεί ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα.

«Το Ισραήλ δεν συμπεριφέρεται ως κράτος»

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στη βοήθεια των ΗΠΑ προς το Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε ότι το να βομβαρδίζεις κοινότητες αμάχων, να σκοτώνεις αμάχους, να εμποδίζεις την ανθρωπιστική βοήθεια και να προσπαθείς να τα παρουσιάζεις αυτά ως κατορθώματα δεν μπορεί να είναι παρά αντίδραση μιας οργάνωσης και όχι ενός κράτους.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί συνήθως τον όρο οργάνωση για να χαρακτηρίσει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), στο οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα και τους συμμάχους της στη Δύση.

Πιστεύουμε ότι ο πόλεμος πρέπει να έχει μια ηθική και πως οι δύο πλευρές οφείλουν να τη σέβονται, συνέχισε ο κ. Ερντογάν.

«Δυστυχώς, αυτή η αρχή παραβιάζεται σοβαρά στο Ισραήλ και στη Γάζα», συμπλήρωσε ενώ δεν παρέλειψε να καταγγείλει τις «δολοφονίες αμάχων στο ισραηλινό έδαφος» καθώς και «την τυφλή σφαγή αθώων στη Γάζα που υπόκεινται σε συνεχείς βομβαρδισμούς».

Σοβαρή απώλεια μόνο για τη Χαμάς

«Αν κοιτάξουμε την κατάσταση μόνο για τη Χαμάς δεν θα ήταν δίκαιο. Ποιες είναι οι απώλειες της Χαμάς και ποιες του Ισραήλ; Όταν εξετάζουμε αυτό, υπάρχει σοβαρή απώλεια μόνο για τη Χαμάς. Οι τελευταίες πληροφορίες που έλαβα είναι ότι υπάρχουν περίπου 750 νεκροί και 2.000 τραυματίες για τη Χαμάς» δήλωσε εχθές ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Και συνέχισε: «Αλλά φυσικά υπάρχουν επίσης νεκροί, τραυματίες κ.λπ. και από την ισραηλινή πλευρά. Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή δεν παρέχεται νερό στη Γάζα. Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Ηλεκτρικό ρεύμα δεν υπάρχει. Δεν παρέχεται. Αναρωτιέμαι, πώς είναι τα νοσοκομεία στη Γάζα αυτή τη στιγμή; Λειτουργούν; Όλοι οι χώροι λατρείας και τα νοσοκομεία δέχονται ανελέητα χτυπήματα. Κανείς δεν λέει τίποτα γι’ αυτά που συμβαίνουν».

Επιπλέον ο ίδιος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι εξοπλίζουν όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις της Μέσης Ανατολής και επιπλέον εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του σχετικά με την αποστολή βοήθειας της Αμερικής στο Ισραήλ.

«Οι HΠΑ στέλνουν το αεροπλανοφόρο τους στο Ισραήλ. Τι δουλειά έχει το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στο Ισραήλ; Τι έρχεται να κάνει; Μαζί με τα πλοία που το συνοδεύουν, αλλά και με τα αεροσκάφη που μεταφέρει θα βομβαρδίσει και θα καταστρέψει τη Γάζα και θα κάνει βήματα για μεγάλες σφαγές».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ