Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Η ισραηλινή αστυνομία απείλησε με όπλα δημοσιογράφους του BBC

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Η ισραηλινή αστυνομία απείλησε με όπλα δημοσιογράφους του BBC

Υπάρχουν αναφορές και για πρόκληση τραυματισμού

Οι δημοσιογράφοι του BBC που κάλυπταν τον πόλεμο στο Ισραήλ δέχθηκαν επίθεση και κρατήθηκαν υπό την απειλή όπλου από αστυνομικούς στην ισραηλινή πόλη Τελ Αβίβ.

Ο Muhannad Tutunji, ο Haitham Abudiab και τα υπόλοιπα μέλη της αραβικής ομάδας του BBC οδηγούσαν προς ένα ξενοδοχείο όταν η αστυνομία σταμάτησε το όχημά τους. Οι δημοσιογράφοι βγήκαν από το αυτοκίνητο, το οποίο φέρει την ένδειξη TV, ότι δηλαδή πρόκειται για όχημα μέσου ενημέρωσης και στη συνέχεια, οι αστυνομικοί -υπό την απειλή όπλων- τους κόλλησαν στον τοίχο και τους έκαναν έρευνα.

Το αυτοκίνητο της δημοσιογραφικής ομάδας του BBC

Οι Tutunji και Abudiab δήλωσαν ότι αναγνωρίστηκαν ως δημοσιογράφοι του BBC και έδειξαν στην αστυνομία τις δημοσιογραφικές τους ταυτότητες.

«Μου πέταξαν το τηλέφωνο και με χτύπησαν στο λαιμό»

Ενώ προσπαθούσε να βιντεοσκοπήσει το περιστατικό, ο Tutunji είπε ότι του πέταξαν το τηλέφωνο στο έδαφος και τον χτύπησαν στο λαιμό.

«Μία από τις αραβικές ομάδες μας του BBC News που αναπτύχθηκε στο Τελ Αβίβ, σε ένα όχημα με σαφή σήμανση ως δημοσιογραφικό, σταμάτησε και δέχθηκε επίθεση χθες το βράδυ από την ισραηλινή αστυνομία. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν να αναφέρουν ελεύθερα τη σύγκρουση στο Ισραήλ και την Γάζα», δήλωσε εκπρόσωπος του BBC.

Υπενθυμίζεται πως η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο Ισραήλ το Σάββατο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.300 ανθρώπους. Επίσης, περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τότε που το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές ως αντίποινα.

Το Ισραήλ έχει πει σε όσους βρίσκονται στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας – περίπου 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι – να μετεγκατασταθούν στον νότο. Από την πλευρά του, ο ΟΗΕ προέτρεψε το Ισραήλ να αποσύρει την εντολή, προειδοποιώντας για «καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες».

Η Χαμάς όμως, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, είπε στους πολίτες να αγνοήσουν την εντολή εκκένωσης, χαρακτηρίζοντάς την ως «ψεύτικη προπαγάνδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ