Λουτρό αίματος στη Γάζα – Στους 2.670 οι νεκροί

Λουτρό αίματος στη Γάζα – Στους 2.670 οι νεκροί

Η παλαιστινιακή ομάδα της Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι αγνοούνται κάτω από τα ερείπια των κτιρίων.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Λωρίδα της Γάζας έχουν προκαλέσει τον θάνατο 2.670 ανθρώπων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 9.600 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί.

Περισσότεροι από 3.500 Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τις 14 Οκτωβρίου

Διαβάστε επίσης: Οι «καυτοί» Ελ Κααμπί, Γιόβετιτς και το μήνυμα στον Παναθηναϊκό

Η παλαιστινιακή ομάδα της Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι αγνοούνται κάτω από τα ερείπια των κτιρίων που επλήγησαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Γάζα.

Ξεπερνούν τους 1.000 οι αγνοούμενοι στη Γάζα μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Πολλοί άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια 24 ώρες μετά την κατάρρευση των κτιρίων, διευκρίνισε η ομάδα Πολιτικής Προστασίας.

Τα Ηνωμένα Εθνη

«Η σκιά του θανάτου» πλανάται πάνω από τη Γάζα, σχολίασε στα social media ο Μάρτιν Γκρίφιθς, επικεφαλής του προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών.

«Χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, χωρίς τρόφιμα και χωρίς φάρμακα, θα πεθάνουν χιλιάδες. Απλά και ξεκάθαρα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι νεκροί

Περισσότεροι από 3.500 Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τις 14 Οκτωβρίου από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Τις πρώτες μέρες της σύγκρουσης, τους περισσότερους θανάτους είχε καταγράψει το Ισραήλ από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη επίθεση εδώ και δεκαετίες. Ήδη οι νεκροί Ισραηλινοί ξεπερνούν τους 1.300.

Ο απολογισμός

Ωστόσο, σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ, τα τελευταία 15 χρόνια το απολογισμός αίματος είναι πολύ πιο δραματικός για την πλευρά των Παλαιστινίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (UNOCHA),  από το 2008 έως τον Σεπτέμβριο του 2023, καταγράφηκε ότι σκοτώθηκαν 6.407 Παλαιστίνιοι, περισσότεροι από τους μισούς από επιθέσεις πυραύλων. Την ίδια περίοδο, ο ΟΗΕ κατέγραψε τον θάνατο 308 Ισραηλινών σε περιόδους σύγκρουσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ