Ερντογάν: Επίδειξη δύναμης με φαραωνική φιέστα για τα 100 χρόνια της Τουρκίας – Έβγαλε 100 πλοία στον Βόσπορο

Ερντογάν: Επίδειξη δύναμης με φαραωνική φιέστα για τα 100 χρόνια της Τουρκίας – Έβγαλε 100 πλοία στον Βόσπορο

Με την ονομασία «100 πλοία στο 100ό έτος», 100 πλοία, συμπεριλαμβανομένων φρεγατών, κορβετών, αλλά και του τουρκικού αεροπλανοφόρου Anadolu, βγήκαν στον Βόσπορο.

Με μία φαραωνική φιέστα που περιλάμβανε μεταξύ άλλων νηοπομπή 100 πολεμικών πλοίων στον Βόσπορο αλλά και ακροβατικές πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών, την οποία οργάνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Μάλιστα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτός από τον συμβολισμό για τα 100 χρόνια, έστειλε και μήνυμα ισχύος καθώς όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η χώρα πλέον βαδίζει πιο δυνατή.

«Βαδίζουμε στα 100 χρόνια της Δημοκρατίας μας πολύ πιο δυνατοί, πιο ακμαίοι και με περισσότερο κύρος και με θαυμάσια έργα και υπηρεσίες, καθένα από τα οποία αποτελεί μνημείο υπερηφάνειας για το έθνος μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Χ, την οποία συνοδεύει με μία σειρά από φωτογραφίες με έργα υποδομών, αλλά και επιτεύγματα της κυβέρνησής του στον αμυντικό τομέρα.

«Γέμισε» πολεμικά πλοία ο Βόσπορος

Μεταξύ άλλων οι εορτασμοί  για τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυση της τουρκικής Δημοκρατίας, περιλάμβαναν τη μεγαλύτερη παρέλαση του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, καθώς 100 πλοία βγήκαν στον Βόσπορο, αλλά και παρέλαση με 100 αυτοκίνητα τουρκικής κατασκευής TOGG.

Με την ονομασία «100 πλοία στο 100ό έτος», 100 πλοία, συμπεριλαμβανομένων φρεγατών, κορβετών, ναρκαλιευτικών, αμφίβιων πλοίων, περιπολικών, πλοίων εφοδιασμού, επιθετικών σκαφών και υποβρυχίων της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων, πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη ναυτική παρέλαση που έχει γίνει ποτέ στην Τουρκία.

Χιλιάδες Τούρκοι παρακολούθησαν τη γιορτή που στήθηκε, ενώ το σόου που στήθηκε περιλάμβανε πυροτεχνήματα, φώτα και drones που έκαναν τη νύχτα μέρα στην Κωνσταντινούπολη.

Στην κορυφή της παρέλασης το αεροπλανοφόρο «TCG Anadolu»

Τα πλοία εισήλθαν στον Βόσπορο από τη νότια κατεύθυνση, προεξέχοντος του τουρκικού αεροπλανοφόρου «TCG Anadolu», που ήταν εκείνο που άνοιξε τη μεγάλη παρέλαση.

Πριν πραγματοποίησουν επίδειξη οι ακροβατικές ομάδες της Διοίκησης Αεροπορικών Δυνάμεων Türk Yıldızları και SOLOTÜRK.

Στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης, αεροσκάφη F16 «έγραψαν» τον αριθμό 100, για τον έναν αιώνα της Τουρκίας.

Ακόμα στη νηοπομπή συμμετείχαν η πρώτη φρεγάτα της Τουρκίας, η TCG Istanbul, η οποία δεν έχει ακόμη παραληφθεί από τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων, αλλά της οποίας η σημαία υψώθηκε, καθώς και το υποβρύχιο Pirireis και το πλοίο υποστήριξης μάχης θαλάσσιου ανεφοδιασμού Derya.

Παρόμοιες εκδηλώσεις με φωταγωγήσεις κτιρίων και παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Τουρκία.

Τι δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος

Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του στο Μέγαρο Βαχντετίν, έκανε επίσης μία επίδειξη ισχύος αναφέροντας πως θα κατασκευαστεί άλλο ένα αεροπλανοφόρο σαν το Anadolu σε συμφωνία με την Ισπανία και θα είναι μία γενιά νεότερο.

Ακόμα παρουσίασε μία Τουρκία ισχυρή και ανεξάρτητη και λέγοντας πως «καμία ιμπεριαλιστική δύναμη δεν θα εμποδίσει τη Δημοκρατία της Τουρκίας να είναι ευτυχισμένη, επιτυχημένη και νικηφόρα χώρα».

Η Τουρκία «ανοίγει πανιά» προς τον δεύτερο αιώνα της, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας αναφορές στο οθωμανικό παρελθόν της χώρας και στον Κεμάλ Ατατούρκ.

«Η Δημοκρατία της Τουρκίας, η οποία συμπλήρωσε το 100ό έτος της, συνεχίζει να εκπλήσσει με το μεγαλείο της, όπως ένας μεγάλος πλάτανος με βαθιές ρίζες. Είναι ένας νέος κρίκος στη χιλιόχρονη κρατική μας παράδοση. Η Δημοκρατία μας δεν είναι το πρώτο, αλλά το τελευταίο κράτος που ιδρύσαμε σε αυτά τα εδάφη. Στην ένδοξη ιστορία του έθνους μας, έχουμε πολλά κράτη που καθοδήγησαν τον κόσμο, χάραξαν την κατεύθυνση της ανθρωπότητας και πρωτοστάτησαν στον πολιτισμό. Εκτείνεται από την Ασία μέχρι την Ευρώπη, σε τρεις ηπείρους, πρώτα με τους Σελτζούκους και στη συνέχεια με τους Οθωμανούς στην Ανατολία», ανέφερε ακόμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ρετζέπ Ταγίπ και Εμινέ Ερντογάν

«Έχουμε πάρει όχι μόνο μαθήματα αλλά και δύναμη από το παρελθόν»

Ακόμα ο Ερντογάν δήλωσε ότι έχουν πάρει όχι μόνο μαθήματα αλλά και δύναμη από το παρελθόν, λέγοντας πως η εκατονταετηρίδα αποτελεί γι’ αυτούς πηγή υπερηφάνειας και έμπνευσης. «Κοιτάξτε πώς περιγράφει ο Γαζή Μουσταφά Κεμάλ τη Δημοκρατία που ίδρυσε: ‘Η Δημοκρατία δεν κερδήθηκε δωρεάν. Χύσαμε αίμα για να την αποκτήσουμε. Χύσαμε το κόκκινο αίμα μας παντού’. Ναι, όπως ακριβώς είπε ο Γαζή Μουσταφά Κεμάλ, η Δημοκρατία ανακηρύχθηκε και οικοδομήθηκε με το αίμα, τις ζωές και τις θυσίες χιλιάδων γιων της χώρας. Το έθνος μας, το οποίο δεν συναίνεσε στη δουλεία, τον δεσποτισμό και την επιβολή, επισφράγισε με νίκη τον Εθνικό Αγώνα που ξεκίνησε εναντίον των εισβολέων που σκόπευαν την ανεξαρτησία και το μέλλον του».

Αναφερόμενος ιδιαίτερα σε όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, από την Ασία μέχρι την Αφρική, από το Τουρκεστάν μέχρι την Παλαιστίνη, όπου υπάρχει ένας καταπιεσμένος, θυματοποιημένος και άπορος που κλαίει, είναι η Τουρκία, αυτό το έθνος που έρχεται σε βοήθεια, τους κρατάει το χέρι και τους σηκώνει ψηλά και θεραπεύει τα προβλήματά τους».

Σημειώνοντας ότι έχουν δείξει στο παρελθόν αυτή τη στάση στην Κορέα, την Κύπρο, το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Υεμένη και πιο πρόσφατα στο Καραμπάχ.

«Σε αυτό το συλλαλητήριο, ανακοινώσαμε για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο την αποφασιστικότητά μας»

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον λαό της Γάζας. Το ‘Μεγάλο Συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη’, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περισσότερων από 1,5 εκατομμυρία ανθρώπους, ήταν ένα μέρος αυτού. Αν κάποιος που δεν έχει ιστορική συνείδηση, δεν γνωρίζει τον αγώνα του Γαζή Μουσταφά Κεμάλ και δεν καταλαβαίνει γιατί ιδρύθηκε η Δημοκρατία, αναζητά διαφορετικές προθέσεις Εμείς δεν δείξαμε μόνο την αλληλεγγύη μας στην Παλαιστίνη. Σε αυτό το συλλαλητήριο, ανακοινώσαμε για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία και το μέλλον μας, την οποία επεκτείναμε σε όλη τη γεωγραφία της καρδιάς μας», είπε.

Τέλος, προανήγγειλε ότι ο σημαντικότερος στόχος της χώρας του για τα επόμενα χρόνια θα είναι η τροποποίηση του Συντάγματος. «Όσο δεν συμβιβαζόμαστε με τη στάση μας που εκφράζουμε ως ένα έθνος, μια σημαία, μια πατρίδα, ένα κράτος, τα υπόλοιπα θα έρθουν με την άδεια του Θεού, προσεύχομαι ο Θεός να μας βοηθήσει», είπε ακόμα και κατέληξε λέγοντας: «Ως Πρόεδρος αυτής της χώρας, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την Τουρκία και το τουρκικό έθνος με αγάπη, όπως κάναμε σε κάθε στάδιο της πολιτικής μας ζωής για περισσότερα από 40 χρόνια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ