Ισραήλ – Χαμάς: Προχωρημένες διαβουλεύσεις για θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο από την Κύπρο στη Γάζα

Ισραήλ – Χαμάς: Προχωρημένες διαβουλεύσεις για θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο από την Κύπρο στη Γάζα

Προχωράει η πρόταση με πρώτο στόχο την αποστολή φαρμάκων.

Ζεστά έχει πάρει η Λευκωσία την πρόταση για δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου από την Κύπρο στη Γάζα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να δηλώνει πως οι διαβουλεύσεις είναι προχωρημένες.

Σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, προσερχόμενος σε εκδήλωση του ΚΕΒΕ, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε τις άριστες σχέσεις που έχει η Κύπρος με όλα τα κράτη που γειτνιάζουν στην περιοχή και σε ερώτηση αν το Ισραήλ είναι θετικό, απάντησε ότι όταν ενημέρωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό δεν τοποθετήθηκε αρνητικά σε μια τέτοια προοπτική.

«Είμαστε σε επαφή και με την ισραηλινή κυβέρνηση και ευελπιστούμε το αμέσως επόμενο διάστημα να υπάρξουν εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση. Η Κυπριακή Δημοκρατία – το είπα πολλές φορές – είναι το κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που γειτνιάζει με την περιοχή με άριστες σχέσεις με όλα τα κράτη, αυτή η πρωτοβουλία εκδηλώθηκε όταν είχα μεταβεί στο Κάιρο και την ίδια μέρα στο Ισραήλ, είναι μια πρωτοβουλία που έχει χαιρετιστεί από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωση, έχουμε ενημερώσει και την αμερικανική κυβέρνηση και ελπίζουμε σύντομα να μπορεί να υλοποιηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κύπριος πρόεδρος, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ανακοίνωσε ότι την Τρίτη (11/10) θα έχει επικοινωνία και με την πρόεδρο της Κομισιόν για το θέμα.

Η πρόταση Μακρόν στη σύνοδο κορυφής

Στο ενδεχόμενο η Κύπρος να αποτελέσει βάση για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο αναφέρθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (27/11) στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον διάδρομο, ο κ. Μακρόν, σημείωσε πως ο πρώτος στόχος είναι η αποστολή φαρμάκων και στήριξης μέσω θαλάσσης και αέρος με μεταφορά ασθενών -όπου αυτό είναι δυνατόν- αλλά και αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ