Απάντηση τουρκικού ΥΠΕΞ σε Ισραήλ: «Οι ανυπόστατες κατηγορίες δεν θα καλύψουν τα εγκλήματά του Νετανιάχου»

Απάντηση τουρκικού ΥΠΕΞ σε Ισραήλ: «Οι ανυπόστατες κατηγορίες δεν θα καλύψουν τα εγκλήματά του Νετανιάχου»

«Οι ανυπόστατες κατηγορίες Νετανιάχου κατά Ερντογάν δεν θα καλύψουν τα εγκλήματά του»

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στην αντίδραση του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών μετά τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική βουλή για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και το Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Εξωτερικών Έλι Κοέν ότι προσπαθούν να «καλύψουν τα δικά τους εγκλήματα» επιτιθέμενοι στον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης: «Μάχη» Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για είσοδο στην οκτάδα – Η βαθμολογία της Euroleague (pic)

«Οι ισραηλινές αρχές, οι οποίες έχουν ήδη χάσει τη νομιμοποίησή τους στη συνείδηση της ανθρωπότητας, δεν θα μπορέσουν να κρύψουν τα εγκλήματα που διέπραξαν βομβαρδίζοντας νοσοκομεία και σκοτώνοντας γυναίκες και παιδιά μπροστά σε όλο τον κόσμο», ανέφερε το υπουργείο.

Η δήλωση έρχεται μετά την δήλωση των Κοέν και Νετανιάχου ότι δεν θα επιτρέψουν στον Ερντογάν να κάνει διάλεξη στο Ισραήλ για τη συμπεριφορά του στη Γάζα.

«Θα λογοδοτήσετε»

Ο Τούρκος ηγέτης είχε αποκαλέσει το Ισραήλ «κράτος τρόμου» και είπε ότι οι Ισραηλινοί ηγέτες θα πρέπει να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προχωρά ακόμη ένα βήμα και προειδοποιεί ότι «οι υποκινητές και οι δράστες αυτών των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, που έχουν εξοργίσει βαθιά την παγκόσμια κοινή γνώμη, θα λογοδοτήσουν αργά ή γρήγορα.

»Η Τουρκία θα συνεχίσει να αντιτίθεται στη σφαγή στη Γάζα και να υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού».

πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ