«Στο δικαστήριο των Αθηνών στις 5/12 ο πρώτος ΒΒΒ»

«Στο δικαστήριο των Αθηνών στις 5/12 ο πρώτος ΒΒΒ»

Κατά τον κροατικό Τύπο εικάζεται ότι μετά την κατάθεσή του μπορεί να αφεθεί ελεύθερος.

«Ένας από τους 102 Bad Blue Boys που βρίσκονται στις φυλακές της Κρήτης έλαβε κλήτευση για να καταθέσει στο δικαστήριο της Αθήνας στις 5 Δεκεμβρίου, όπως πληροφορήθηκε η Jutarnji list από πηγή κοντά στις οικογένειες των συλληφθέντων.

Μαζί με την πρόσκληση, του είπαν να πάρει όλα τα υπάρχοντά του μαζί του, οπότε εικάζεται ότι μετά από αυτό θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας.

Διαβάστε επίσης: Η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη – Το αδιανόητο 18-0 της Ρεάλ (pics, vids)

Ο δικηγόρος των συλληφθέντων οπαδών, κ. ​​Καϊμενάκης, δήλωσε στη Jutarnji list ότι ακόμη δεν έχει λάβει το επίσημο έγγραφο ότι βρέθηκε DNA στο μαχαίρι του 35χρονου οπαδού, ο οποίος έκτοτε ανακρίθηκε και αφέθηκε ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το εάν κάποιος άλλος μεταξύ των ΒΒΒ έχει κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο. Αφού τα κροατικά δικαστήρια απέρριψαν πολλά ελληνικά ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης (EUN) για μέλη των BBB λόγω των ταραχών της 7ης Αυγούστου, επειδή ήταν ελλιπή, οι Έλληνες συμπλήρωσαν τα εντάλματα και τα έστειλαν πίσω στην Κροατία.

Λόγω ελλιπών εντολών, ο Κροάτης δικαστής αρνήθηκε να αποφασίσει για τρεις τέτοιες εντολές, αυτή κατά του Filip Ž. και Ivan P. και Kristijan P., και φέρεται να απορρίφθηκαν κι άλλα ελληνικά EUN σε άλλα δικαστήρια στην Κροατία για τον ίδιο λόγο.

Όπως διαπίστωσε η εξωδικαστική επιτροπή του Επαρχιακού Δικαστηρίου του Ζάγκρεμπ, η διάταξη δεν περιείχε την απόφαση του ελληνικού οργάνου, πιθανότατα του τοπικού δικαστηρίου, που διέταξε την ερήμην κράτηση των καταζητούμενων φιλάθλων στη χώρα αυτή.

Τώρα, όμως, τέτοιες αποφάσεις έχουν εκδοθεί εκ των υστέρων και τα δικαστήρια θα πρέπει να λάβουν απόφαση έκδοσης ή παράδοσης ξανά στην Ελλάδα. Γνωρίζοντας την τρέχουσα πρακτική της κροατικής μεταχείρισης των προσώπων που ζητούνται μέσω του EUN, αυτή η προσθήκη στην ελληνική εντολή θα μπορούσε να σημαίνει σοβαρά προβλήματα στη διαδικαστική θέση για τα καταζητούμενα άτομα των BBB.

Δηλαδή, από την είσοδο της Δημοκρατίας της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή από την έναρξη εφαρμογής της ΕΕΕ στη χώρα μας, η κροατική δικαιοσύνη πρακτικά έχει λάβει θέση ότι, εάν το ένταλμα είναι έγκυρο, θα εκδώσει όλους τους καταζητούμενους», κατέληξε στο ρεπορτάζ της η κροατική εφημερίδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ