Η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη – Το αδιανόητο 18-0 της Ρεάλ (pics, vids)

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη – Το αδιανόητο 18-0 της Ρεάλ (pics, vids)

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν χάνει με τίποτα και από κανέναν, έχει ένα αδιανόητο 18-0 σε όλες τις διοργανώσεις και προκαλεί τρόμο με ένα από τα σπουδαιότερα ρόστερ των τελευταίων ετών στην Ευρώπη

Η Ρεάλ Μαδρίτης κάνει ασύλληπτα πράγματα σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν, έχει «τρελάνει» τους πάντες και έχει… διαλύσει τις στατιστικές, φτάνοντας σε ένα αδιανόητο 18-0 σε όλες τις διοργανώσεις.

Η «βασίλισσα» το βράδυ της Τρίτης επικράτησε και κόντρα στη Βαλένθια εκτός έδρας με 76-73 και παρέμεινε αήττητη στη Euroleague, έχοντας ρεκόρ 7-0 και ένα ματς λιγότερο (αυτό με τη Μακάμπι που αναβλήθηκε λόγω του πολέμου στο Ισραήλ). Φυσικά, είναι στην κορυφή της βαθμολογίας και… φουλάρει για το repeat, ενώ δεν αστειεύεται ούτε στην ACB, που επίσης είναι 1η και αήττητη, έχοντας 9-0 ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης: Γουίλιαμς-Γκος: Ποια παιχνίδια του Ολυμπιακού θα χάσει ο Αμερικανός

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και το απίθανο αήττητο σερί που «τρέχει»

Αν υπολογίσει κανείς και την κατάκτηση του Supercopa κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο ξεκίνημα της χρονιάς (δύο νίκες) τότε έχει ένα φοβερό 18-0 και πλησιάζει σε ένα μυθικό νούμερο που είχε συμβεί άλλη μια φορά στο παρελθόν. Το 31-0 σε όλες τις διοργανώσεις που είχε η βασίλισσα τη σεζόν 2013-14 με τον Πάμπλο Λάσο στην άκρη του πάγκου της.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως έχει μπροστά της στο ισπανικό πρωτάθλημα 4 εντός έδρας παιχνίδια στη σειρά και μπορεί να μεγαλώσει ακόμη το σερί της, ενώ στη Euroleague παίζει με τη Μονακό εντός, με την Άλμπα και αμέσως μετά έχει τρία σερί εκτός (Μακάμπι, Φενέρ, Ολυμπιακό).

Παρόλα αυτά η Ρεάλ δεν φοβάται κανέναν, ειδικά με αυτό το υπερταλαντούχο και υπέρλαμπρο ρόστερ που έχει δημιουργήσει, ίσα ίσα εκείνη σκορπάει… τρόμο σε όλη την Ευρώπη, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα, αλλά και από τον τρόπο που κερδίζει. Το έχει κάνει με κάθε πιθανό τρόπο, ενώ το μόνο παιχνίδι της που έχει κριθεί από όλα στο τελευταίο καλάθι και στον πόντο είναι αυτό με την Μπαρτσελόνα στη Euroleague (65-64).

Το βάθος του ρόστερ που προκαλεί… δέος

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ομάδα που πέρσι, στην πρώτη χρονιά του Τσους Ματέο στην άκρη του πάγκου της πανηγύρισε την κατάκτηση της Euroleague.

Σε μια ιδιαίτερη συγκυρία και σε ένα Final Four που είχε αρκετές απουσίες και ίσως για πρώτη φορά να μην ήταν το μεγάλο φαβορί, κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης κόντρα στον Ολυμπιακό, σε ένα ματς που κυνηγούσε συνεχώς το σκορ και στην τελευταία επίθεση ο Σέρχιο Γιουλ νίκησε τον Μουσταφά Φαλ και της έδωσε το τρόπαιο.

Η «βασίλισσα» μπορεί να είχε πέρσι ένα ποιοτικό ρόστερ, όμως αυτό που συμβαίνει φέτος και το βάθος που έχει προκαλεί… δέος, αφού καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη δεν έχει τόσους φτασμένους και πετυχημένους μπασκετμπολίστες.

Για να αντιληφθεί κανείς για τι πράγμα μιλάμε, αρκεί να δει ότι στη θέση του πόιντ γκαρντ αυτή τη στιγμή διαθέτει τους Φακούντο Καμπάτσο, Σέρχιο Γιουλ και Σέρχι Ροντρίγκεθ. Και είναι από πίσω τους και ο φερέλπις Εγκόρ Ντεμίν.

Και αν στον «άσο» είναι γεμάτη ποιότητα τι να πει κανείς για τις θέσεις 2-3-4, που έχει 9 παίκτες να συναγωνίζονται. Και τι παίκτες… Ο Φαμπιάν Κοζέρ, ο Ρούντι Φερνάντεθ και ο Ροντρίγκο Αμπάλδε αγωνίζονται κυρίως σε θέση σούτινγκ γκαρντ, ενώ έχει και τους Γκάμπριελ Ντεκ, Ντζέναν Μούσα στο «3», τους Γιαμπουσέλε και Μάριο Χεζόνια στο «4» και φυσικά τους νεαρούς Χιούγκο Γκονζάλες και Μιτάρ Μποσνιάκοβιτς.

Επιλογές για όλα τα γούστα, ενώ στη θέση του σέντερ δεσπόζει φυσικά η μορφή του «σκιάχτρου» και πιθανότατα κορυφαίου ψηλού στην Ευρώπη, Βάλτερ Ταβάρες, ο Βενσάν Πουαριέ, ο οποίος ενδεχομένως στις περισσότερες ομάδες της Euroleague θα ήταν βασικός και οι Ισμαϊλα Ντιανέ και Έλι Εντιαγέ. Ένα απίστευτο ρόστερ 17 παικτών με τον Ματέο να πρέπει να αφήνει 5 παίκτες εκτός αποστολής σε κάθε παιχνίδι.

Η Ρεάλ πέρα από το κυριαρχικό μπάσκετ που παίζει πλέον και το δείχνουν και τα αποτελέσματα της, είναι απόλυτα δίκαια το μεγάλο φαβορί για να κάνει το repeat στη Euroleague, αλλά και να κατακτήσει όλα τα τρόπαια που θα διεκδικήσει. Πολύ απλά γιατί τα έχει όλα…

Τα αποτελέσματα της Ρεάλ σε Euroleague και ACB

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ