Απέκλεισαν την Πέτρου Ράλλη οι συγγενείς των προσαχθέντων – Τι ανέφερε ο πατέρας 26χρονου

Απέκλεισαν την Πέτρου Ράλλη οι συγγενείς των προσαχθέντων – Τι ανέφερε ο πατέρας 26χρονου

Οι συγγενείς των προσαχθέντων για τα επεισόδια που έγιναν στην περιοχή του Ρέντη ζήτησαν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους

Μετά την προσαγωγή 424 ατόμων για τα επεισόδια που έγιναν την Πέμπτη στην περιοχή του Ρέντη, οι συγγενείς τους ζήτησαν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους. Για τον λόγο αυτό απέκλεισαν συμβολικά τη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη.

Οι αστυνομικοί έχουν ενημερώσει τους συγγενείς ότι όσοι δεν εμπλέκονται θα αφεθούν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή, εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία που περιλαμβάνει δειγματοληψία για ανίχνευση πυρίτιδας.

Τι ανέφερε ο πατέρας ενός 26χρονου

«Κρατούνται για πάνω από δέκα ώρες», ανέφερε ο πατέρας 26χρονου, καταγγέλλοντας:  «Ο γιος μου όταν ξέσπασαν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο έστειλε μήνυμα ότι γυρίζει σπίτι, αλλά δεν πρόλαβε γιατί έπεσαν δακρυγόνα και συνελήφθησαν όλοι όσοι βρίσκονταν μέσα στο κλειστό γήπεδο» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Από τις 9.30 που έγιναν οι προσαγωγές, τούς έφεραν μετά τα μεσάνυχτα στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και από εκείνη την ώρα δεν μάς μίλησε κανείς».

Οι συγγενείς ζητούν να δουν τους προσαχθέντες

Οι 424 προσαγωγές

Σε 424 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν κοντά στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Αλλοδαπών στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του ατόμου που πέταξε ναυτική φωτοβολίδα προς τους αστυνομικούς και τραυμάτισε σοβαρά έναν από αυτούς.

Τι ανακοίνωσε η αστυνομία

Σε ανακοίνωση της, η αστυνομία αναφέρει: «Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.»

πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ