Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια στου Ρέντη

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια στου Ρέντη

Οι επόμενες 48 ώρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της υγείας του.

Σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ο οποίος τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό μετά από επεισόδια κοντά στην περιοχή του Ρέντη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο χειρουργείο και κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπέστη καρδιακή ανακοπή και επανήλθε μετά από 10 λεπτά.

Μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων, ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια

Τι ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν

«Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του ταύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μετφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, παρά ταύτα άνοιξε αμέσως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και χειρουργείο για να αντιμετωπίσει το επείγον περιστατικό.

Βίντεο από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Το χρονικό των επεισοδίων

Τα επεισόδια άρχισαν κοντά στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη, ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για την προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

Κάποια στιγμή μία ομάδα αποτελούμενη από 150 άτομα εξαπέλυσαν επίθεση κατά των αστυνομικών πετώντας μολότοφ φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, πέτρες και καδρόνια.

Κατόπιν τούτου, ακολούθησαν σκηνές μάχης στην περιοχή και μία από τις φωτοβολίες ναυτικού τύπου καρφώθηκε στο αριστερό πόδι του αστυνομικού τραυματίζοντας τον.

424 προσαγωγές

Εν τω μεταξύ, σε 424 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν κοντά στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Αλλοδαπών στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του ατόμου που πέταξε ναυτική φωτοβολίδα προς τους αστυνομικούς και τραυμάτισε σοβαρά έναν από αυτούς.

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Για το περιστατικό με τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωσε χαρακτηρίζοντας την επίθεση εναντίον του αστυνομικού δολοφονική.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι νεαροί που συμμετείχαν στα επεισόδια «κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως έχουν προσαχθεί 400 άτομα και είναι σε εξέλιξη εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Σημειώνεται ακόμη πως «η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων».

πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ