Εισαγγελική παρέμβαση για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη

Εισαγγελική παρέμβαση για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη

Στο κάδρο το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε η χθεσινή δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικού κοντά στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, στου Ρέντη, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, βάζοντας στο κάδρο το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Με παραγγελία της η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου απευθύνεται στην Εισαγγελία Πειραιά και αναφέρει τα εξής:

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες  κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Το χρονικό

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ρέντη, κοντά στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», όπου ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός  για την προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

Αν και υπήρχε φύλαξη, κάποια στιγμή μια ομάδα περίπου 150 ατόμων εμφανίστηκαν μπροστά στους αστυνομικούς και έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, πέτρες και καδρόνια.

Μία από αυτές τις φωτοβολίδες καρφώθηκε στο αριστερό πόδι του αστυνομικού, με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ αίμα μέχρι να μπορέσουν οι συνάδελφοί του και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού

Ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια, βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Για τον λόγο αυτό αναβλήθηκε η χειρουργική επέμβαση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει μέσα στην μέρα.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το νοσοκομείο την Πέμπτη, περίπου στις 23:00 ξεκίνησε η διαδικασία ανάνηψης αφού όταν ο αστυνομικός έφτασε στο νοσοκομείο δεν είχε τις αισθήσεις του και 25 λεπτά αργότερα έπαθε καρδιακή ανακοπή όμως μετά από 10 λεπτά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Οι γιατροί κατάφεραν να περιορίσουν, όσο μπορούσαν, την αιμορραγία και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ενδείξεις ότι ανάμεσα στους 400 προσαχθέντες είναι ο δράστης που τραυμάτισε τον αστυνομικό

Όπως έγινε γνωστό, προσήχθησαν πάνω από 400 άτομα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει πως τα συγκεκριμένα άτομα  οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής.

«Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας. Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ