Σφίγγει ο κλοιός για τον δράστη της επίθεσης κατά του αστυνομικού – Ανατριχιαστική μαρτυρία για τον τραυματισμό

Σφίγγει ο κλοιός για τον δράστη της επίθεσης κατά του αστυνομικού – Ανατριχιαστική μαρτυρία για τον τραυματισμό

«Η επιχείρηση μεταφοράς του στο νοσοκομείο έγινε σε συνθήκες πολέμου.» ανέφερε συνάδελφος του 31χρονου αστυνομικού

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για την εύρεση του δράστη που ευθύνεται για την επίθεση κατά του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι αρχές ερευνούν τα βίντεο που έχουν συλλέξει από το σημείο.

Ακόμη, αστυνομικός που βρισκόταν στα επεισόδια που έγιναν στην περιοχή του Ρέντη, περιγράφει τις προσπάθειες των ανδρών των ΜΑΤ να προσφέρουν πρώτες βοήθειες στον βαριά τραυματισμένο συνάδελφό τους. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η επιχείρηση μεταφοράς του στο νοσοκομείο έγινε σε συνθήκες πολέμου.»

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Το στοίχημα του Καρβαλιάλ με τον Μπιέλ

Σφίγγει ο κλοιός για τον δράστη

Σύμφωνα με πληροφορίες του in, η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται πως διαθέτει κρίσιμες πληροφορίες για τον δράστη που επιτέθηκε στον 31χρονο αστυνομικό.

Οι πληροφορίες αυτές φαίνεται να προέρχονται από μαρτυρίες προσώπων που έχουν ήδη εξετασθεί από την ΕΛ.ΑΣ. -από το γήπεδο προσήχθησαν συνολικά 424 άτομα- και γνώριζαν τον σχεδιασμό της συγκεκριμένης ενέργειας (το βράδυ της Πέμπτης) έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ.

Οι αρχές ερευνούν δύο βίντεο προκειμένου να βρουν τον δράστη που επιτέθηκε στον 31χρονο αστυνομικό

Ανατριχιαστική η μαρτυρία συναδέλφου του 31χρονου

Συνάδελφος του 31χρονου αστυνομικού που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση περιέγραψε στην ΕΡΤ τις συγκλονιστικές στιγμές του τραυματισμού του από τους χούλιγκανς. Ο αστυνομικός ξεκίνησε λέγοντας πως «Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν από συναδέλφους της διμοιρίας. Του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης. Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μια φωτοβολίδα από τις πολλές του ρίξανε, ναυτικού τύπου, βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό. »

Στην συνέχεια, ανέφερε πως «Οπισθοχώρησε για λίγα μέτρα και έπεσε κάτω στο δρόμο, με την ναυτική φωτοβολίδα να καίει στο πόδι του. Δύο εκ των ανδρών, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ για να έρθει στο σημείο. Το ασθενοφόρο ήρθε σχετικά γρήγορα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας».

Ο αστυνομικός ανέφερε πως τη στιγμή που γύρω τους έπεφταν αναρίθμητες μολότοφ και φωτοβολίδες, «ένας αστυνομικός της διμοιρίας προσπάθησε να του αφαιρέσει τη φλεγόμενη φωτοβολίδα από το πόδι, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς κάηκαν τα γάντια που φορούσε. Προσπαθήσαμε να την σβήσουμε με πυροσβεστήρες αλλά δεν έσβηνε, καθώς αυτός είναι και ο ρόλος της ναυτικής φωτοβολίδας, να καίει κάτω από το νερό.

«Πέρασε ανάμεσα από την ασπίδα του και τον εξοπλισμό του, και καρφώθηκε στο μηρό»

Ο συνάδελφος δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, αλλά πονούσε φρικτά. Στη συνέχεια έχασε πολύ αίμα και του έπεσε η πίεση. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας αίματος. Ήταν πολύ άτυχος. Η ναυτική φωτοβολίδα γκέλαρε στο οδόστρωμα και είχε ανοδική πορεία. Πέρασε ανάμεσα από την ασπίδα του και τον εξοπλισμό του, και καρφώθηκε στο μηρό. Ήταν πολύ σφοδρές οι επιθέσεις. Έπεσαν σίγουρα δέκα ναυτικές φωτοβολίδες με πυροσωλήνα, και αναρίθμητοι εκρηκτικοί μηχανισμοί».

Τέλος, ο αστυνομικός ανέφερε «Έριχναν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και πάνω τους είχαν προσαρμόσει μασούρια δυναμίτιδας. Αν δείτε το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνονται κάτι μανιτάρια που οι φλόγες φτάνουν τα 3 με 4 μέτρα. Τα επεισόδια κράτησαν δέκα με δεκαπέντε λεπτά.

Ο συνάδελφός μου τραυματίστηκε μετά το πρώτο πεντάλεπτο, και αφού είχαμε δεχτεί σφοδρές επιθέσεις. Εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν επι τούτου για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις. Το τουρνικέ που του έκαναν οι συνάδελφοι, όπως είπαν οι γιατροί, του έσωσαν την ζωή και του έδωσαν το δικαίωμα να παλέψει για την ζωή του».

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ