Σταμάτησε η αιμορραγία του αστυνομικού – Συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του

Σταμάτησε η αιμορραγία του αστυνομικού – Συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του

Ο 31χρονος έχασε πολύ αίμα και του έπεσε η πίεση. «Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση», περιγράφει συνάδελφός του.

Μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα την περασμένη Πέμπτη (7/12) στου Ρέντη.

Ο 31χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του και τους συναδέλφους του.

Οι γιατροί τον παρακολουθούν συνεχώς και, σύμφωνα με τον παππού του, που μίλησε στο MEGA, η αιμορραγία που παρουσίαζε έχει σταματήσει.

Διαβάστε επίσης: Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και μια σύγκριση που δείχνει πολλά (pic, vids)

«Είμαι μονάχος, τα παιδιά είναι όλα κάτω, δεν ξέρω τίποτα. Απλώς ξέρω μόνο, με πήραν ότι σταμάτησε η αιμορραγία. Κατά τα άλλα είναι κρίσιμη η στιγμή, δεν ξέρω. Τώρα ο Θεός, ό,τι πει ο Θεός», είπε αρχικά ο κ. Γιώργος.

Και πρόσθεσε για τους δεκάδες συναδέλφους του σπεύδουν στο νοσοκομείο για να δώσουν αίμα: «Όλοι εκεί είναι, πηγαίνουν όλοι, δεν φεύγουν από εκεί».

Ερωτώμενος αν οι γιατροί δίνουν ελπίδες στον 31χρονο, ο παππούς του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό δεν το ξέρουμε, δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι οι γιατροί».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον εγγονό του ήσυχο και φιλότιμο. «Ο διοικητής είχε να λέει για τον Γιώργο, και έχει να λέει ακόμα», υπογράμμισε και αποκάλυψε ότι ο νεαρός αστυνομικός «ήταν να πάρει απόσπαση για Θεσσαλονίκη, αλλά δυστυχώς μας ήρθε αυτό το χαμπέρι το κακό».

Σημειώνεται ότι στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (9/12) γινόταν λόγο για «διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού», η οποία ωστόσο «ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση».

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυαμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος», ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν.

Συνελήφθη ο δράστης

Ο δράστης, που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό στου Ρέντη, συνελήφθη το πρωί της Κυριακής (10/12) από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 18χρονο που ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες, που οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων από τα χέρια με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Ο νεαρός άντρας μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του και έχει παραδεχτεί ότι αυτός πέταξε τη φωτοβολίδα.

«Έριχναν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό – Είχαν ενσωματώσει μασούρια δυναμίτιδας»
Εν τω μεταξύ, συνάδελφος του 31χρονου τραυματία αστυνομικού περιγράφει τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ρέντη.

«Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν από συναδέλφους της διμοιρίας. Του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης. Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μια φωτοβολίδα από τις πολλές του έριξαν, ναυτικού τύπου, βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό. Οπισθοχώρησε για λίγα μέτρα και έπεσε κάτω στο δρόμο, με τη ναυτική φωτοβολίδα να καίει στο πόδι του. Δύο εκ των ανδρών, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ για να έρθει στο σημείο. Σχετικά ήρθε γρήγορα το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας», είπε ο αστυνομικός μιλώντας στο MEGA.

Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας αίματος

Και πρόσθεσε: «Προσπάθησε ένας αστυνομικός της διμοιρίας να του αφαιρέσει τη φλεγόμενη φωτοβολίδα από το πόδι, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς κάηκαν τα γάντια που φορούσε. Προσπαθήσαμε να την σβήσουμε με πυροσβεστήρες αλλά δεν έσβηνε, καθώς αυτός είναι και ο ρόλος της ναυτικής φωτοβολίδας, να καίει κάτω από το νερό. Ο συνάδελφος δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, αλλά πονούσε φρικτά. Στη συνέχεια έχασε πολύ αίμα και του έπεσε η πίεση. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας αίματος. Ήταν πολύ άτυχος. Η ναυτική φωτοβολίδα γκέλαρε στο οδόστρωμα και είχε ανοδική πορεία. Πέρασε ανάμεσα από την ασπίδα του και τον εξοπλισμό του, και καρφώθηκε στο μηρό. Ήταν πολύ σφοδρές οι επιθέσεις. Έπεσαν σίγουρα δέκα ναυτικές φωτοβολίδες με πυροσωλήνα, και αναρίθμητοι εκρηκτικοί μηχανισμοί».

Στη συνέχεια, ο ίδιος περέγραψε ότι έριχναν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και πάνω τους είχαν προσαρμόσει μασούρια δυναμίτιδας.

«Αν δείτε το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνονται κάτι μανιτάρια που οι φλόγες φτάνουν τα 3 με 4 μέτρα. Τα επεισόδια κράτησαν δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Ο συνάδελφός μου τραυματίστηκε μετά το πρώτο πεντάλεπτο, και αφού είχαμε δεχτεί σφοδρές επιθέσεις. Εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν επί τούτου για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις. Το τουρνικέ που του έκαναν οι συνάδελφοι, όπως είπαν οι γιατροί, του έσωσε τη ζωή και του έδωσε το δικαίωμα να παλέψει για τη ζωή του», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ