Οι μαρτυρίες που οδήγησαν στη σύλληψη του 18χρονου – Πώς έφτασε στα ίχνη του η ΕΛ.ΑΣ

Οι μαρτυρίες που οδήγησαν στη σύλληψη του 18χρονου – Πώς έφτασε στα ίχνη του η ΕΛ.ΑΣ

Άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον του 18χρονου φέρεται να κατέθεσαν ότι ο ίδιος τους είπε πως είχε χτυπήσει αστυνομικό

Τουλάχιστον τρία άτομα από την παρέα του 18χρονου που ήταν μαζί στο γήπεδο στο Ρέντη, φέρεται να τον κατονόμασαν ως τον δράστη της επίθεσης κατά του αστυνομικού με την ναυτική φωτοβολίδα.

Και οι τρεις αυτές μαρτυρίες βασίζονταν σε όσα ο ίδιος ο 18χρονος τους είχε πει όταν επέστρεψε στο γήπεδο. «Πέτυχα αστυνομικό» φέρεται να τους είπε.

Διαβάστε επίσης: Δεν γίνεται να χαθείς αν δεν ξέρεις που πηγαίνεις…

Το οικογενειακό περιβάλλον

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μαρτυρίες αυτές επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια από άλλες τρεις καταθέσεις ατόμων του οικογενειακού περιβάλλοντος του 18χρονου.

Συγκεκριμένα ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που ήταν μαζί στο γήπεδο επιβεβαίωσε ότι αδερφός του ισχυριζόταν ότι «πέτυχε αστυνομικό».

Ο 18χρονος δεν ήταν στο κάδρο των υπόπτων μέχρι που το όνομά του αναφέρθηκε σε μαρτυρικές καταθέσεις το βράδυ του Σαββάτου

Η αστυνομική έρευνα προχώρησε και σε άτομα που δεν βρίσκονταν στο γήπεδο όπως ο μεγαλύτερος αδερφός του 18χρονου, γνωστός στις Αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια οπαδικής βίας καθώς και στη φίλη του 18χρονου στο σπίτι της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Άναψε κερί

Και οι δύο κατέθεσαν ότι ο 18χρονος τους είπε ότι χτύπησε τον αστυνομικό και μάλιστα όταν έμαθε ότι νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σοκαρίστηκε. Επίσης η φίλη του πρόσθεσε ότι πήγαν μαζί σε κοντινή εκκλησία από το σπίτι και άναψαν ένα κερί για τον 31χρονο αστυνομικό.

Ο 18χρονος δεν είναι σεσημασμένος και είχε δεχθεί να δώσει, δακτυλικά αποτυπώματα, DNA και δείγμα για πυρίτιδα. Είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την προσαγωγή του και δεν ήταν ανάμεσα στα άτομα που είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ.

Βίντεο από την επίθεση

Ένα άλλο στοιχείο που οδήγησε στον 18χρονο είναι το βινετοληπτικό υλικό από την επίθεση στους αστυνομικούς. Πρόκειται για βίντεο που εντοπίστηκε πιθανότατα από κινητά των προσαχθέντων και έχει καταγράψει τα άτομα που συμετείχαν στην επίθεση. Αν και ο δράστης είχε καλυμμένο του πρόσωπό του με κουκούλα καταγράφηκαν τα ρούχα που φορούσε τα οποία φέρεται να εντοπίστηκαν στο σπίτι του πλυμένα.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία οδήγησαν αρχικά στην προσαγωγή του 18χρονου στη ΓΑΔΑ το βράδυ του Σαββάτου. Εκεί ο νεαρός ομολόγησε και περιέγραψε αναλυτικά τι είχε συμβεί.

Μάλιστα πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει κατονομάσει 2 με 3 άτομα για συμμετοχή στα επεισόδια και έχει περιγράψει πώς οι επικεφαλής των οπαδών τους έδωσαν εντολή να βγουν από τη γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, πώς τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια και έδειξαν στον ίδιο πώς να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα.

Έρχονται νέες συλλήψεις

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται πέντε «καθοδηγητές» οι οποίοι είχαν προσχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ο ένας από αυτούς, σύμφωνα με την ΕΡΤ είναι νεαρός σε ηλικία, έως 25 ετών, σεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να βγουν από το γήπεδο και με την βοήθεια των άλλων τεσσάρων οργανωμένων οπαδών, προμήθευσε τους χούλιγκαν με εκρηκτικές μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και ρόπαλα.

Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ταραξίες γνώριζαν από τις προηγούμενες ώρες για την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς φαίνεται να είχαν ανταλλάξει μηνύματα μεταξύ τους, ώστε να πάνε οργανωμένοι στο γήπεδο, φορώντας δηλαδή μαύρα ρούχα, κουκούλες και μάσκες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ