H επίθεση κατά των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

H επίθεση κατά των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

Πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο την επίθεση με μολότοφ που δέχθηκε κλούβα που μετέφερε διμοιρίες των ΜΑΤ κοντά στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη. «Οι καθημερινές επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στην πάταξη της εγκληματικότητας, στερούν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάθε επιχείρημα περί δήθεν μη αντιμετώπισης της ανομίας – κοινωνικό όρο που […]

Πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο την επίθεση με μολότοφ που δέχθηκε κλούβα που μετέφερε διμοιρίες των ΜΑΤ κοντά στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

«Οι καθημερινές επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στην πάταξη της εγκληματικότητας, στερούν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάθε επιχείρημα περί δήθεν μη αντιμετώπισης της ανομίας – κοινωνικό όρο που ο ίδιος επιμένει να επικαλείται», απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος νωρίτερα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

«Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης επιλέγουν να καλλιεργούν και να εμπορεύονται μικροπολιτικά τον τρόμο. Τα ίδια έλεγαν καταστροφολογώντας τρομολαγνικά και για την οικονομία. Και εδώ διαψεύστηκαν οικτρά», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Οι πολίτες γνωρίζουν, θυμούνται και κρίνουν», καταλήγει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Η δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν άνδρες των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι», σημείωσε ο πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα «πρωθυπουργό της βίας και της ανομίας».

Επεσήμανε ότι συνομίλησε με τον επικεφαλής των ανδρών των ΜΑΤ που δέχθηκαν την επίθεση με βόμβες μολότοφ. «Δεν του εξέφρασα απλά τη συμπαράστασή μου. Τον διαβεβαίωσα ότι η επόμενη κυβέρνηση θα προστατεύσει και θα στηρίξει την αστυνομία. Και θα την αφήσει επιτέλους να κάνει τη δουλειά της. Και αυτό το μήνυμα θέλω να το ακούσουν όλες οι γυναίκες και οι άνδρες της ελληνικής αστυνομίας», προσθέτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως τονίζει, «κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός των φόρων και του ψέματος αλλά και ο πρωθυπουργός της βίας και της ανομίας. Η κυβέρνηση προκλητικά ανέχεται τη δράση αναρχικών παρακρατικών ομάδων. Ούτε τις διώκει, ειδικά όταν πρόκειται για τις φιλικές της «συλλογικότητες» και τους κάθε λογής Ρουβίκωνες».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση πως «έχει παραδώσει ολόκληρες γειτονιές σε συμμορίες», καθώς και ότι έχει αφήσει τα πανεπιστήμια «να μετατραπούν σε γιάφκες και ορμητήρια παραβατικών ομάδων στο όνομα δήθεν της προστασίας του ασύλου».

«Η ασφάλεια αποτελεί κοινωνικό αγαθό και δημοκρατικό δικαίωμα όλων των Ελλήνων. Ο κ. Τσίπρας είναι πλέον προσωπικά υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν.  Δεσμεύομαι απέναντι στους πολίτες: Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να αποκαταστήσω τη νομιμότητα στη χώρα. Ώστε να φέρουμε ξανά την ηρεμία στην καθημερινότητα και την αισιοδοξία σε κάθε Έλληνα πολίτη», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και από την υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Το ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Τόσκας είναι εντελώς ανίκανοι να προστατεύσουν τους πολίτες το γνωρίζαμε. Όπως επίσης γνωρίζαμε ότι αδιαφορούν για τους ανθρώπους που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας» σημειώνει η κ. Χριστοφιλοπούλου, προσθέτοντας: «Η ΕΛΑΣ να κινδυνεύει αρκεί η συνιστώσα να θεριεύει».

«Ο εξευτελισμός φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει, αρκεί να διατηρείται ακμαία η συνιστώσα των μπαχαλάκηδων. Ενδιαφέρει όμως τον ελληνικό λαό που νιώθει έρμαιο στις ορέξεις εγκληματικών ομάδων» καταλήγει.

«Τα ΜΑΤ στην Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη είναι εκεί για να προστατεύουν το τουρκικό προξενείο από φασίστες και θερμοκέφαλους. Και κάθε τρεις και λίγο δέχονται επιθέσεις από κουκουλοφόρους που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί και διεθνιστές. Αυτό σημαίνει ελληνικό μπάχαλο», το σχόλιο στο Twitter του Σταύρου Θεοδωράκη και συμπλήρωσε:

«Μια γειτονιά στη Θεσσαλονίκη, και άλλη μια στην Αθήνα, έχουν μετατραπεί σε πεδίο νυχτερινής βολής μολότοφ και ο κ.Τόσκας, αδιαφορεί. Ή μάλλον, προστατεύει τους πυρπολητές προσφέροντάς τους ασυλία. Υπουργείο προστασίας… κουκουλοφόρων».

Εν τω μεταξύ, επείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε για την επίθεση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της τοπικής Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας.

Με έγγραφη παραγγελία προς τον εισαγγελέα πρωτοδικών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ζητεί να διεξαχθεί έρευνα από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης.

Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της έκρηξης και παραβάσεων σχετικά με εκρηκτικές ύλες, σε βαθμό κακουργήματος. Προς την κατεύθυνση του εντοπισμού των δραστών ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο.

 

molotov mat.


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ