Πέντε δολοφονίες στο Seine-et-Marne: Ποιος είναι ο πατέρας της οικογένειας και βασικός ύποπτος

Πέντε δολοφονίες στο Seine-et-Marne: Ποιος είναι ο πατέρας της οικογένειας και βασικός ύποπτος

Έρευνα για «ανθρωποκτονία εκ προμελέτης» διεξάγουν οι γαλλικές Αρχές για τη δολοφονία μιας μητέρα και των τεσσάρων παιδιών της σε διαμέρισμα στο Meaux, λίγο έξω από το Παρίσι.

Σκηνή βγαλμένη από θρίλερ ανήμερα των Χριστουγέννων. Τα άψυχα σώματα πέντε ανθρώπων αποκαλύφθηκαν σε διαμέρισμα στο Meaux (Seine-et-Marne) το βράδυ της Δευτέρας ενεργοποιώντας τις Αρχές που ξεκίνησαν έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ίχνη αίματος ήταν ορατά στο πλατύσκαλο. Στο εσωτερικό, «στη σκηνή του εγκλήματος, πολύ μεγάλης βιαιότητας», οι δυνάμεις επιβολής του νόμου βρέθηκαν μπροστά στα πτώματα μιας μητέρας και των παιδιών της, ηλικίας 9 μηνών, 4, 7 και 10 ετών. Ο πατέρας των παιδιών (33 ετών), ο Noé B., ο οποίος απουσιάζει την ώρα της αποτρόπαιας αποκάλυψης, συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Sevran (Seine-Saint-Denis), στο σπίτι του πατέρα του, σύμφωνα με το RMC.

Διαβάστε επίσης: Το «προξενιό» του Ατζούν από τον… Βόλο: Γιατί ο Αλαφούζος αποφάσισε να «διώξει» τώρα τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον Φατίχ Τερίμ

Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, την οποία επιβεβαίωσε ο εισαγγελέας, η εξέταση των βίντεο παρακολούθησης της κυκλοφορίας επέτρεψε τον εντοπισμό του υπόπτου.

Ο 33χρονος που αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και δεν έχει ακόμη ανακριθεί από τους αστυνομικούς.

Ένα μπουκέτο λουλούδια τοποθετείται στο φράχτη, μπροστά από το ισόγειο διαμέρισμα όπου ανακαλύφθηκαν τα πτώματα μιας γυναίκας και των τεσσάρων παιδιών της, στο Meaux, βορειοανατολικά του Παρισιού.

«Το ζευγάρι δεν έβγαινε ποτέ μαζί. Εκείνος πήγαινε μόνο να πάρει τα παιδιά του από το σχολείο. Ήταν πάντα σκυφτός. Όταν περπατούσε, κοιτούσε χαμηλά. Φαινόταν καταθλιπτικός», δήλωσε στη Le Figaro ένας γείτονας, συγκλονισμένος από την τραγωδία.

Συνταγές για «ηρεμιστικά» χάπια βρέθηκαν στο σπίτι του

Ο Noé B., θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία της συζύγου του και των παιδιών τους στο σπίτι τους στο Meaux, στο Seine-et-Marne.

Η άτυχη γυναίκα που γεννήθηκε στην Αϊτή το 1988 και οι δύο μικρές κόρες του ζευγαριού δέχτηκαν «μεγάλο αριθμό μαχαιριών», εξήγησε ο εισαγγελέας του Meaux, Jean – Baptiste Bladier, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου.

Ο ύποπτος για τις δολοφονίες τέθηκε υπό κράτηση από την πρώτη στιγμή αλλά δεν έχει ακόμη περάσει από τον ανακριτή

Ο ύποπτος για τους φόνους συνελήφθη λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Τρίτης στο Sevran, Seine-Saint-Denis, καθώς έβγαινε από το σπίτι του πατέρα του, όπου είχε καταφύγει. Τέθηκε υπό κράτηση από την πρώτη στιγμή αλλά δεν έχει ακόμη περάσει από τον ανακριτή. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο χέρι του. Κατά τη στιγμή της σύλληψής του, φέρεται να επικαλέστηκε πως πάσχει από «κατάθλιψη» για να δικαιολογήσει τις φρικιαστικές πράξεις.

Το διαμέρισμα που έγινε το φονικό

Γεννημένος το 1990 στην Colombes (Hauts-de-Seine) ο 33χρονος είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καταθλιπτικές και ψυχωσικές διαταραχές από το 2017. Στο σπίτι του βρέθηκαν συνταγές για «ηρεμιστικά» χάπια, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ του 33χρονου άνδρα και της 35χρονης γυναίκας που έγιναν ζευγάρι πριν από 14 χρόνια και παντρεύτηκαν τον Οκτώβριο του 2023.

Είχε επιτεθεί ξανά στη γυναίκα του

Ο Noé B. έχει απασχολήσει ξανά τις γαλλικές Αρχές κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία ενώ ήταν γνωστό πως αντιμετώπισε ψυχιατρικά προβλήματα, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το RMC, ο άνεργος άνδρας υποβαλλόταν σε θεραπεία και είχε ήδη επιτεθεί στη σύζυγό του με μαχαίρι το 2019.  Τότε, μαχαιρώθηκε στην ωμοπλάτη αλλά αρνήθηκε να υποβάλει μήνυση, δηλώνοντας ότι την είχε«χαστουκιστεί μόνο μία φορά» στο παρελθόν «όταν το μεγαλύτερο παιδί του ζευγαριού ήταν μικρό». Το θύμα είπε στους ανακριτές ότι ο σύζυγός της είχε κατάθλιψη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατά τη στιγμή του περιστατικού, είχε σταματήσει να παίρνει τα φάρμακά του.

Μια γυναικοκτονία κάθε τρεις ημέρες στη Γαλλία

Τον Οκτώβριο, ένας χωροφύλακας είχε σκοτώσει τις τρεις κόρες του πριν αυτοκτονήσει στο σπίτι του στο Vémars. Σύμφωνα με την εισαγγελία του Pontoise, τα γεγονότα έλαβαν επίσης χώρα «σε ένα περίπλοκο οικογενειακό περιβάλλον».

Ο δήμαρχος του Meaux, Jean-Francois Cope, απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη δολοφονία.

Κατά μέσο όρο, στη Γαλλία, μια γυναικοκτονία συμβαίνει κάθε τρεις ημέρες: 118 γυναίκες σκοτώθηκαν από τον σύντροφό τους ή τον πρώην σύντροφό τους το 2022. Οι τραγωδίες αυτές συμβαίνουν συχνά στο πλαίσιο ενός χωρισμού. Συνολικά, 244.300 θύματα ενδοοικογενειακής βίας, στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες, καταγράφηκαν από την αστυνομία, μια αύξηση κατά 15% σε σύγκριση με το 2021.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ