«Καλωσήρθε το δολάριο» – Ο Κασσελάκης δανείζει τον ΣΥΡΙΖΑ για να πληρώσει υποχρεώσεις

«Καλωσήρθε το δολάριο» – Ο Κασσελάκης δανείζει τον ΣΥΡΙΖΑ για να πληρώσει υποχρεώσεις

Η κρατική επιχορήγηση συρρικνώθηκε σημαντικά μετά την εκλογική ήττα. Ο πρόεδρος του κόμματος θα καλύψει το κενό στο... ταμείο, προκειμένου να πληρωθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις.

Βαθιά το χέρι στη… δική του τσέπη έβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν το τέλος του έτους.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα δανείσει ο ίδιος χρήματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης θα δανείσει εξαψήφιο ποσό στην Κουμουνδούρου, περίπου 200.000 ευρώ, ώστε και οι εργαζόμενοι να πάρουν τους μισθούς τους και ταμειακά ο ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει χωρίς χρέη το 2023.

Αυτό κρίθηκε αναγκαίο, καθώς τα οικονομικά προβλήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό, μιας και η κρατική επιχορήγηση συρρικνώθηκε σημαντικά μετά την εκλογική ήττα στη διπλή εκλογική αναμέτρηση που έγινε τους προηγούμενους μήνες.

Δάνειο και όχι δωρεά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήθελε η χορήγηση των χρημάτων στο κόμμα να γίνει με κάθε νομιμότητα.

Για το λόγο αυτό οι δύο πλευρές θα συνάψουν δανειακή σύμβαση, οι λεπτομέρειες της οποίας (με τι επιτόκιο ή σε πόσα χρόνια θα γίνει η αποπληρωμή) δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Ο δανεισμός κρίθηκε αναγκαίος δεδομένου ότι, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, δεν επιτρέπεται η δωρεά στο κόμμα ποσού πάνω από 20.000 ευρώ.

Το πρόβλημα στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ επιβαρύνθηκε μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2023, που στην Κουμουνδούρου έφτασαν στις 4, καθώς πέρα από τις δύο εθνικές εκλογές είχαν να αντιμετωπίσουν και τις δαπάνες για τις δύο εσωκομματικές αναμετρήσεις για την εκλογή διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ