Θεσσαλονίκη: «Η Ελλάδα είναι ένα μπ@@#δελο» – Ο καβγάς για την αστυνομία και το «push dagger» του Νορβηγού

Θεσσαλονίκη: «Η Ελλάδα είναι ένα μπ@@#δελο» – Ο καβγάς για την αστυνομία και το «push dagger» του Νορβηγού

Φως στις συνθήκες της φονικής επίθεσης του 44χρονου Νορβηγού στον 32χρονο αστυνομικό που έχασε τη ζωή του προσπαθεί να ρίξει η Αστυνομία - Τι εξετάζουν οι Αρχές για τον 44χρονο

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα κρατά η Αστυνομία για τις συνθήκες της άγριας δολοφονίας του 32χρονου αστυνομικού με μια μαχαιριά στον λαιμό από τον 44χρονο Νορβηγό μέσα σε νυχτερινό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Οι έως τώρα πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν έχουν επαληθευθεί ενώ κάποιες διαψεύδονται.

Εξετάζεται αν ήταν μεθυσμένος

Συγκεκριμένα για τον αν ο 44χρονος βρισκόταν σε κατάσταση βαριάς μέθης την ώρα του επεισοδίου που είχε ως κατάληξη τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού, η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει τις επίσημες τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στον δράστη.

Πάντως ο ιδιοκτήτης του μπαρ που έγινε το επεισόδιο δήλωσε στις Αρχές ότι ο Νορβηγός είχε πιει μόλις δύο μπύρες.

Σκληρή στάση

Ο 44χρονος φαίνεται να κρατά σκληρή στάση και να μην συνεργάζεται με την Αστυνομία. Για το επεισόδιο δεν έχει πει κάτι ζητώντας να μιλήσει πρώτα με τον δικηγόρο του ενώ αρχικά εξέφραζε την απορία γιατί συνελήφθη.

Απάντησε στις ερωτήσεις των Αστυνομικών για το πώς βρέθηκε στην Ελλάδα και απάντησε λέγοντας ότι πριν 9 χρόνια είχε έρθει για διακοπές και αποφάσισε να μείνει.

Ο ισχυρισμός για ψυχιατρικό επίδομα

Στο ερώτημα πως ζούσε όλα αυτά χρόνια χωρίς να εργάζεται απάντησε ότι λαμβάνει ένα επίδομα για ψυχιατρικούς λόγους από το νορβηγικό κράτος.

Και αυτό το στοιχείο δεν φαίνεται να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα αφού στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του δεν βρέθηκαν στοιχεία, όπως κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Το μπαρ που έγινε η δολοφονία

Απαντήσεις από τις νορβηγικές Αρχές

Όπως και να έχει από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές Αρχές έχουν ζητήσει πληροφορίες για τον 44χρονο από τις αντίστοιχες νορβηγικές και αναμένεται επίσημη ενημέρωση.

Πάντως για την ώρα δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο τουλάχιστον στην Ελλάδα που να δείχνει ότι 44χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Βέβαια από τη γειτονιά που μένει στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν αναφορές ότι ο 44χρονος είχε προκαλέσει εντάσεις και μικροεπεισόδια υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Η Ελλάδα είναι ένα μπ***ο»

Αυτό που εξετάζει η Αστυνομία είναι αν ο 44χρονος είναι οπαδός κάποιας ακραίας ή εξτρεμιστικής ιδεολογίας που στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει ο διαπληκτισμός που κατέληξε στη δολοφονία.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA οι αστυνομικοί και ο 44χρονος Νορβηγός κάθονταν σε διπλανά τραπέζια και όλα δείχνουν πως υπήρξε διένεξη μεταξύ τους.

Οι πληροφορίες της Αστυνομίας λένε πως η διένεξη ξεκίνησε γύρω από μία συζήτηση για θέματα ασφαλείας, για τη δράση των αστυνομικών και για το ποια χώρα είναι περισσότερο ασφαλής.

Πάνω στην κουβέντα ο 44χρονος φέρεται να είπε ότι «η Ελλάδα είναι ένα μπ***ο».

Tο φονικό μαχαίρι τύπου «push dagger» που είχε στην κατοχή του ο 44χρονος

Τα μαχαιρώματα

Ακολούθησε προστριβή, με τον κουμπάρο του αστυνομικού να φωνάζει πως τον μαχαίρωσε στο πόδι

Ο 32χρονος αστυνομικός αντέδρασε, και βγήκε έξω να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του αφού ακριβώς δίπλα στο μπαρ βρίσκεται η έδρα των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

Ο άτυχος αστυνομικός επέστεψε στο μαγαζί δέχτηκε επίθεση από τον Νορβηγό και το φονικό χτύπημα στον λαιμό.

Το ειδικό πολεμικό μαχαίρι

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται και το μαχαίρι τύπου «push dagger» που είχε πάνω του ο 44χρονος Νορβηγός και το οποίο χρησιμοποίησε ως φονικό όπλο.

Για ποιο λόγο ο 44χρονος κυκλοφορούσε με μαχαίρι και μάλιστα με τον συγκεκριμένο τύπο που χρησιμοποιείται καθαρά ως όπλο και δεν έχει κάποια άλλη χρήση.

Σύμφωνα με νορβηγικά μέσα ενημέρωσης η πρεσβεία της Νορβηγίας στην Ελλάδα έχει ενημερωθεί για την εμπλοκή του 44χρονου στη δολοφονία του αστυνομικού. Επίσημα δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση για την υπόθεση πέρα της τυπικής ενημέρωσης ότι η πρεσβεία θα παράσχει προξενική βοήθεια στον 44χρονο.

Τι ισχυρίζεται ο Νορβηγός

Αργά το βράδυ και μέσω του δικηγόρου του έγινε γνωστό ότι ο 44χρονος Νορβηγός φέρεται να κατέθεσε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει.

Ο δράστης, κατά πληροφορίες, δήλωσε συντετριμμένος μόλις πληροφορήθηκε για τον θάνατο του αστυνομικού, ενώ ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Περιγράφοντας τον διαπληκτισμό με τον κουμπάρο και επιστήθιο φίλο του αστυνομικού, που προηγήθηκε της θανατηφόρας επίθεσης σε βάρος του 32χρονου, ο 44χρονος υποστήριξε ότι δεν τον ξεκίνησε αυτός. Φέρεται δε, να είπε ότι και ο ίδιος δεχόταν χτυπήματα, αναπτύσσοντας τον ισχυρισμό της άμυνας.

Επιπλέον, ανέφερε στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής που τον εξέτασαν ότι βρίσκεται τουλάχιστον 9 χρόνια στην Ελλάδα και πως ζει με μία σύνταξη που του χορηγεί το νορβηγικό κράτος για λόγους ψυχικής υγείας.

Ο 44χρονος αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί της Παρασκευής στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ