Ο πόλεμος θα διαρκέσει πολλούς μήνες ακόμη, λέει ο Νετανιάχου – Ευθεία απειλή προς το Ιράν

Ο πόλεμος θα διαρκέσει πολλούς μήνες ακόμη, λέει ο Νετανιάχου – Ευθεία απειλή προς το Ιράν

«Ο πόλεμος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Πολεμάμε σε όλα τα μέτωπα. Η επίτευξη της νίκης θα απαιτήσει χρόνο», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

Η συνοριακή ζώνη ανάμεσα στην Λωρίδα της Γάζας και την Αίγυπτο, γνωστή ως «Philadelphi Corridor», πρέπει να βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, δήλωσε το Σάββατο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάνοντας παράλληλα την πρόβλεψη ότι ο πόλεμος στην Γάζα και σε άλλα μέτωπα θα διαρκέσει πολλούς ακόμη μήνες.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έδωσε συνέντευξη Τύπου, που μεταδόθηκε από την ισραηλινή τηλεόραση, καθώς ο πόλεμος κατά της Χαμάς βρίσκεται στην 13η εβδομάδα και έχει πυροδοτήσει την βία στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη και επιθέσεις από συμμαχικές τού Ιράν οργανώσεις στον Λίβανο, την Συρία, την Υεμένη και το Ιράκ.

Ευθεία απειλή προς την Τεχεράνη

«Ο Philadelphi Corridor – ή, για να το πούμε πιο σωστά, το νότιο σημείο αποκλεισμού – πρέπει να βρίσκεται στα χέρια μας. Πρέπει να κλείσει. Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε άλλη διευθέτηση δεν θα διασφαλίσει την αποστρατιωτικοποίηση που επιδιώκουμε», είπε ο Νετανιάχου.

«Ο πόλεμος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Πολεμάμε σε όλα τα μέτωπα. Η επίτευξη της νίκης θα απαιτήσει χρόνο. Όπως έχει πει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, ο πόλεμος θα συνεχισθεί για πολλούς ακόμη μήνες», προσέθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Και σε μία ευθεία απειλή προς την Τεχεράνη σημείωσε πως «αν η Χεζμπολάχ κλιμακώσει τις επιθέσεις, θα υποστεί πλήγματα που δεν έχει καν ονειρευτεί, το ίδιο ισχύει και για το Ιράν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ