Πόλεμος στην Ουκρανία: Μυστική συνάντηση G7 – Kιέβου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μυστική συνάντηση G7 – Kιέβου

Τουρκία, Ινδία και Σαουδική Αραβία στη συνάντηση - Χώρες εμμένουν στην έναρξη της άμεσης συνεργασίας με τη Ρωσία

Στη Σαουδική Αραβία στις 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε μυστική συνάντηση εκπροσώπων της Ουκρανίας, των χωρών της «Ομάδας των Επτά» και μερικών χωρών του νοτίου ημισφαιρίου, στην οποία συζητήθηκε η ουκρανική «πρόταση ειρήνης», μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πηγές που είχαν γνώση για την εν λόγω συνάντηση.

Μεταξύ των συμμετεχόντων εκ μέρους των χωρών του νοτίου ημισφαιρίου, το Bloomberg αναφέρει τους εκπροσώπους της Ινδίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας. Η Κίνα, η Βραζιλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που συμμετείχαν σε προηγούμενες, δεν έστειλαν αυτή τη φορά εκπροσώπους τους. Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, η Βραζιλία έστειλε γραπτή δήλωση, αλλά δεν διευκρινίζεται ποιο ήταν το περιεχόμενό της.

Οι πηγές του Bloomberg ανέφεραν ότι η διοργάνωση της μυστικής συνάντησης προσέφερε τη δυνατότητα να διεξαχθεί μια πιο ελεύθερη και ειλικρινής συζήτηση σχετικά με τις προϋποθέσεις για την επίτευξη ειρήνης και τις αρχές μιας πιθανής συνεργασίας της Ουκρανίας με τη Ρωσία στο μέλλον. Στη συνάντηση βασικά οι χώρες εκπροσωπήθηκαν από τους συμβούλους σε θέματα ασφαλείας.

Χώρες εμμένουν στην έναρξη της άμεσης συνεργασίας με τη Ρωσία

«Σημαντική πρόοδος», όπως επισημαίνει το Bloomberg, δεν επιτεύχθηκε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, οι χώρες του νοτίου ημισφαιρίου εμμένουν στην έναρξη της άμεσης συνεργασίας με τη Ρωσία, ενώ η Ουκρανία και οι χώρες της «Ομάδας των Επτά» θεωρούν ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν δείχνει καμία ένδειξη ότι επιδιώκει συνομιλίες.

Μυστική συνάντηση G7 – Kιέβου στη Σαουδική Αραβία

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Ουκρανία και η Σαουδική Αραβία επίσης δεν απάντησαν στο αίτημα να σχολιάσουν το θέμα, γράφει ο ρωσικός ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας Meduza.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ