Ρωσία: Πύραυλοι της Ουκρανίας καταρρίφθηκαν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ

Ρωσία: Πύραυλοι της Ουκρανίας καταρρίφθηκαν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ

Τρεις ουκρανικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, σύμφωνα με ρώσο αξιωματούχο, ο οποίος δεν έδωσε πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, σε συγκριτικά μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Ουκρανία, κατέρριψαν τρεις ουκρανικούς πυραύλους περί τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή προς σήμερα Δευτέρα, ανακοίνωσε μέσω Telegram ο περιφερειάρχης Ρομάν Σταροβόιτ (στη φωτογραφία αρχείου από RIA Novosti / Vladimir Astapkovich, επάνω, ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-S).

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, τρεις ουκρανικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν στον εναέριο χώρο της περιοχής Φατέζσκι από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας σε υπηρεσία. Ευχαριστούμε τους υπερασπιστές μας», ανέφερε ο κ. Σταροβόιτ λίγο πριν τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα· 01:00 ώρα Ελλάδας). Δεν έδωσε πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

To buzzer beater του Λίλαρντ έδωσε το ματς της χρονιάς στους Μπακς – Αντετοκούνμπο vs Βεζένκοφ 143-142 (vid)

Πυρηνικές… απειλές

Η Μόσχα φαίνεται ότι ανησυχεί πως δυτικά όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις στο έδαφός της και προειδοποίησε μέσω του Ντμίτρι Μεντβέντεφ ότι ενδεχόμενη επίθεση της Ουκρανίας σε ρωσικές βάσεις εκτόξευσης πυραύλων θ’ απαντηθεί με πυρηνικό χτύπημα.

Ο τέως πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας υποστήριξε ότι αξιωματούχοι του ουκρανικού στρατού εξετάζουν τη δυνατότητα επίθεσης σε πυραυλικές βάσεις σε ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας πυραύλους μεγάλους βεληνεκούς που προσφέρει η Δύση.

«Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ένα πράγμα – ρισκάρουν την ενεργοποίηση της παραγράφου 19 της θεμελιώδους κρατικής πολιτικής της Ρωσίας στον τομέα των πυρηνικών αποτρεπτικών μέσων» έγραψε ο στενός σύμμαχος του Πούτιν στην εφαρμογή επικοινωνίας Telegram. «Αυτό δεν πρέπει να λησμονείται» πρόσθεσε (περισσότερα εδώ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ