Τζο Μπάιντεν: Προβάδισμα 6 μονάδων από τον Ντόναλντ Τραμπ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Τζο Μπάιντεν: Προβάδισμα 6 μονάδων από τον Ντόναλντ Τραμπ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση του Quinnipiac διεξήχθη στις 25-26 Ιανουαρίου μεταξύ 1.650 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων

Προβάδισμα 6 μονάδων σημειώνει ο Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, όπως φανερώνει μία νέα δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Quinnipiac.

Συγκεκριμένα φαίνεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει 50% υποστήριξη μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, μπροστά στο 44% του Τραμπ.

Πρόκειται για μια μετατόπιση υπέρ του Τζο Μπάιντεν σε σχέση με τον Δεκέμβριο, όταν το πανεπιστήμιο σε αντίστοιχη δημοσκόπηση έδειξε τον Μπάιντεν να έχει 47% υποστήριξη και τον Τραμπ 46%.

Ο Μπάιντεν συγκέντρωσε επίσης την πλειοψηφική υποστήριξη μεταξύ των ανεξάρτητων στα τελευταία ευρήματα, με 52% υποστήριξη έναντι 40% του Τραμπ.

Χάσμα μεταξύ των δύο φύλων

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επιπλέον ένα αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των δύο φύλων όσον αφορά την υποστήριξη του νυν και του πρώην προέδρου, καθώς ο καθένας τους διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Το 58% των γυναικών δηλώνουν ότι υποστηρίζουν τον Μπάιντεν, από το 53% που ήταν τον Δεκέμβριο.

Την ίδια στιγμή, το 53% των ανδρών δηλώνουν ότι υποστηρίζουν τον Τραμπ, «σε μεγάλο και αμετάβλητο βαθμό» από το 51% τον Δεκέμβριο.

«Το δημογραφικό στοιχείο του φύλου λέει μια ιστορία με την οποία πρέπει να παρακολουθούμε. Έχοντας την ώθηση από γυναίκες ψηφοφόρους τις τελευταίες εβδομάδες, η σχέση Μπάιντεν – Τραμπ άλλαξε με τον Δημοκρατικό πρόεδρο να έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του», δήλωσε ο αναλυτής δημοσκοπήσεων του Πανεπιστημίου Quinnipiac, Τιμ Μάλοι.

Καθώς η κούρσα των εκλογών για το 2024 κορυφώνεται, ο Μπάιντεν αντιμετωπίζει μια μικρή χούφτα υποψήφιων διεκδικητών από την πλευρά των Δημοκρατικών – ενώ η κούρσα των Ρεπουμπλικανών περιορίζεται μεταξύ του Τραμπ και της πρώην πρέσβειρας των Ηνωμένων Εθνών Νίκι Χέιλι.

Η δημοσκόπηση του Quinnipiac διεξήχθη στις 25-26 Ιανουαρίου μεταξύ 1.650 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ