Αγρότες σε Μητσοτάκη: Με το δίκαιο των αιτημάτων μας ερχόμαστε να βρούμε λύσεις – Περιμένουμε εξαγγελίες

Αγρότες σε Μητσοτάκη: Με το δίκαιο των αιτημάτων μας ερχόμαστε να βρούμε λύσεις – Περιμένουμε εξαγγελίες

Υπάρχουν πολλά προβλήματα στον αγροτικό τομέα που χρήζουν αντιμετώπισης και θέλουμε ουσιαστικές λύσεις , ανέφερε ο εκπρόσωπος των αγροτών Ρίζος Μαρούδας στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα, εφόσον υπάρχει η θέληση να βρούμε λύσεις, είπε ο εκπρόσωπος της 15μελής επιτροπής των αγροτών Ρίζος Μαρούδας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, που είναι σε εξέλιξη το μεσημέρι της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου..

Συγκεκριμένα, ο Ρίζος Μαρούδας ανέφερε ότι «είναι γεγονός ότι και εσείς ο ίδιος έχετε πει ότι έχουμε δίκιο. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στον αγροτικό τομέα που χρήζουν αντιμετώπισης και θέλουμε ουσιαστικές λύσεις για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να μένουμε στα χωριά μας -που είναι και αυτό ένα ζητούμενο, γιατί η ύπαιθρος έχει ερημώσει και το ξέρουν όλοι πολύ καλά, και υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά και στα μπλόκα που δίνουν αυτή τη μάχη της παραμονής στο επάγγελμα και στο χωριό- και ταυτόχρονα μπορούμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε».

Ο εκπρόσωπος των αγροτών πρόσθεσε ότι αυτό που θέλουν οι αγρότες είναι καλλιεργούν και να παράγουν.

«Να καλλιεργούμε, να παράγουμε, να υπάρχουν τρόφιμα ποιοτικά και φθηνά, όπως η χώρα μας μπορεί να βγάλει πολύ ποιοτικά τρόφιμα, για τη διατροφική επάρκεια του λαού μας. Όμως αυτά τα προβλήματα που έχουμε -θα τα πούμε βέβαια και αναλυτικά- ιδιαίτερα με το κόστος και με τις τιμές, είναι ένα πρόβλημα που αυτή τη στιγμή μας εμποδίζει και φαίνεται και στη συνεχή μείωση του αγροτικού πληθυσμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά ο Ρίζος Μαρούδας υπογράμμισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι «σήμερα, με αυτό το δίκαιο των αιτημάτων που έχουμε, ερχόμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να κάνει εξαγγελίες. Πιστεύουμε ότι υπάρχει δυνατότητα, αυτό εκτιμάμε. Θα το δούμε και στη συζήτηση. Υπάρχει πάντως και η δημοσιονομική δυνατότητα, εφόσον υπάρχει η θέληση, να βρούμε λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση

Μητσοτάκης προς αγρότες: Είμαστε εδώ να βρούμε λύσεις – Περιορισμένα τα δημοσιονομικά περιθώρια

«Πρόθεσή μου να σας ακούσω όλους. Θα σας παρουσιάσω τις προτάσεις μας» είπε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις. Μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο που θα λαμβάνει υπόψη τους δικαιολογημένους προβληματισμούς σας» πρόσθεσε.

Και επανέλαβε ότι είναι «περιορισμένα» τα δημοσιονομικά περιθώρια. «Ξέρετε ότι πολλοί κλάδοι πάντα έχουν αιτήματα και προσδοκίες. Κάθε απόφαση της κυβέρνησης πρέπει να λαμβάνει υπόψη την κοινωνική δικαιοσύνη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ