Μοιράζουν τους ρόλους: Καρότο από Μητσοτάκη μαστίγιο από Χατζηδάκη στους αγρότες

Μοιράζουν τους ρόλους: Καρότο από Μητσοτάκη μαστίγιο από Χατζηδάκη στους αγρότες

Δεν κάνει παραχωρήσεις στους αγρότες η κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις Μητσοτάκη. «Δεν μπορούμε να δίνουμε παραπάνω από αυτά που αντέχουμε», υποστήριξε ο Κωστής Χατζηδάκης

Δεν μπορούμε να δίνουμε παραπάνω από αυτά που αντέχουμε, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», απορρίπτοντας τα αιτήματα των αγροτών και εμμένοντας κατ’ ουσίαν στα ψίχουλα που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τη 15μελής επιτροπή τους.

Στη συνέχεια ο Κωστής Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι «αν η χώρα ξεφύγει και δεν έχουμε μία σοβαρή δημοσιονομική πολιτική, μπορεί να υπάρξει ευχαρίστηση στην αρχή αλλά ύστερα, όσοι πουν: Ωσαννά θα λένε μεθαύριο: Σταύρωσον Αυτόν». Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών διαφαίνεται να αναλαμβάνει τον ρόλο του «κακού» απέναντι στα αιτήματα των αγροτών, ενώ αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτός που παραχωρεί ό,τι είναι δυνατόν.

Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση έχει δώσει δώσει 212 εκατ. επιπλέον από όσα προέβλεπε ο προϋπολογισμός. «Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλο», είπε, δίνοντας το μήνυμα στους αγρότες, λίγες ώρες πριν τις αποφάσεις τους, να καταλαγιάσουν τις αντιδράσεις τους καθώς δεν θα έχουν κάποιο κέρδος.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών υπογράμμισε πως «δεν θέλουμε να πάμε στις επόμενες εκλογές με τη λογική δώσε τα όλα και να διαλύσουμε τη χώρα. Η ακρίβεια και το στεγαστικό αποτελούν τα δύο μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουμε υπερτριπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης συγκριτικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Το πρόβλημα του πληθωρισμού είναι διεθνές»

Πρόσθεσε ότι «τελείως ειλικρινά, βγαίνεις και λες δεν έχω και σε αποκαλούν ανάλγητο. Η δουλειά του υπουργείου Οικονομικών είναι και το φρένο για να μην ξεφύγουμε. Αν υπάρχει περίσσευμα, δεν το κρατάμε για εμάς αλλά το δίνουμε. Δεν γνωρίζουμε ποιες ανάγκες ενδεχομένως να παρουσιασθούν μέσα στη χρονιά. Πρέπει να κρατάμε ένα ζύγι και επαναλαμβάνω: Δίνουμε όσα αντέχουμε».

Τέλος, επισήμανε ότι «το πρόβλημα του πληθωρισμού είναι διεθνές, αλλά προβλέπω ότι θα υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ