Πόλεμος στη Γάζα: Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για έλλειψη προόδου προς την εκεχειρία

Πόλεμος στη Γάζα: Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για έλλειψη προόδου προς την εκεχειρία

«Δεν θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο από την πλήρη παύση της επίθεσης» τόνισε ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης

Ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια κατηγόρησε το Ισραήλ για την έλλειψη προόδου στην επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα, ανέφερε η τρομοκρατική ομάδα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο στο Telegram.

Ο Χανίγια πρόσθεσε ότι η Χαμάς «έχει ανταποκριθεί όλη την ώρα με θετικό πνεύμα και υψηλή υπευθυνότητα προς τους αδελφούς διαμεσολαβητές προκειμένου να σταματήσει η επιθετικότητα εναντίον του λαού μας, να τερματιστεί η άδικη πολιορκία και να επιτραπεί η ροή βοήθειας, στέγασης και ανοικοδόμησης».

Ο Χανίγια υποστήριξε επίσης ότι «η οργάνωση έχει επιδείξει πλήρη ευελιξία στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων, αλλά είναι σαφές μέχρι στιγμής ότι η κατοχή συνεχίζει να ελίσσεται και να χρονοτριβεί…».

Έπειτα τόνισε πως «δεν θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο από την πλήρη παύση της επίθεσης, την αποχώρηση του στρατού κατοχής από τη Γάζα και την άρση της άδικης πολιορκίας».

«Στόχος μας είναι να πετύχουμε μια συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων με την οποία θα απελευθερωθούν οι κρατούμενοι μας, ιδιαίτερα οι παλιοί και αυτοί με μεγάλες ποινές. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να σταματήσουμε το λουτρό αίματος που πραγματοποιεί ο εχθρός εναντίον του ανυπεράσπιστου λαού μας» κατέληξε.

Στην προηγούμενη εκεχειρία, η Χαμάς απελευθέρωσε 40 ομήρους, οι οποίοι είχαν απαχθεί κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, σε αντάλλαγμα για 120 κρατούμενους ασφαλείας που κρατούνται στο Ισραήλ για τρομοκρατικά αδικήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ