Αγρότες: Ευρεία σύσκεψη ΕΛ.ΑΣ. για την κάθοδο στην Αθήνα – Τα δυο σενάρια που εξετάζουν

Αγρότες: Ευρεία σύσκεψη ΕΛ.ΑΣ. για την κάθοδο στην Αθήνα – Τα δυο σενάρια που εξετάζουν

Στο αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη, ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών από όλη τη χώρα.

Οι αγρότες προετοιμάζουν την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη (20/2), παρά την προειδοποίηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι δεν θα επιτρέψει την παρεμπόδιση της διέλευσης των πολιτών.

Οι ίδιοι επιμένουν και εμφανίζονται αποφασισμένοι για την κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ σε δύο ημέρες, παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν την αρνητική απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αγρότες που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Εκπλήξεις από Μεντιλιμπάρ ενόψει ΠΑΟΚ

Οι αγρότες τονίζουν πως οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού ήταν «στάχτη στα μάτια» ενώ παράλληλα προειδοποιούν πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στο αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη, ευρεία σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας, με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών από όλη τη χώρα, ώστε να καταρτιστούν τα επιχειρησιακά σχέδια για την κάθοδο των αγροτών για το μεγάλο συλλαλητήριο.

Τα δυο σενάρια και τι ξεκαθαρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Δυο είναι τα σενάρια που εξετάζει η ελληνική αστυνομία, μετέδωσε το Open. Το ένα είναι οι αγρότες να επιμείνουν και να θέλουν να μπουν με τα τρακτέρ μαζικά στο κέντρο της Αθήνας. Από πλευράς αστυνομίας ξεκαθαρίζεται ότι αυτό δεν πρόκειται να επιτραπεί καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις δεν προτίθενται να επιτρέψουν κάτι τέτοιο στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Το δεύτερο σενάριο είναι να υπάρξει μία συνεννόηση ώστε να επιτραπεί η είσοδος μικρού αριθμού τρακτέρ συμβολικού χαρακτήρα, ώστε τα τρακτέρ αυτά να πλαισιώσουν την πορεία. Στη σύσκεψη της Κυριακής θα καταρτιστούν δύο επιχειρησιακά σχέδια και για τα δύο αυτά σενάρια και θα εφαρμοστεί όποιο είναι κατάλληλο ανάλογα τις συνθήκες αλλά και τις προθέσεις των αγροτών.

«Θα γίνει ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο»
«Ούτως η άλλως εμείς θα κατέβουμε με τρακτέρ και με λεωφορεία και αυτοκίνητα. Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο όχι με την μεγάλη και μαζική συμμετοχή των αγροτών αλλά και από τον κόσμο της Αθήνας που νιώθουν την ακρίβεια στο πετσί τους» τόνισε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκου Πλατύκαμπου, Ρίζος Μαρούδας.

«Το θέμα είναι ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα αυτό τονίσαμε στον κ. υπουργό μέσα στην πόλη. Θέλουμε να πάμε ειρηνικά να κάνουμε το συλλαλητήριο μας και να σηκωθούμε να φύγουμε όμορφα και ωραία» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ