Η χήρα του «Χαλίφη του ISIS» μίλησε για την εμμονή με τις γυναίκες και την φυλάκιση που τον άλλαξε

Η χήρα του «Χαλίφη του ISIS» μίλησε για την εμμονή με τις γυναίκες και την φυλάκιση που τον άλλαξε

Η χήρα του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, μίλησε για την φυλάκιση που τον άλλαξε και την εμμονή των με τις γυναίκες.

Ο δολοφονημένος ηγέτης του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι μεταμορφώθηκε σε εξτρεμιστή μετά τη σύλληψή του από τις αμερικανικές αρχές το 2004, δήλωσε η χήρα του, Άσμα Μοχάμεντ, στο Al Arabiya σε αποκλειστική συνέντευξη την Πέμπτη. «Δεν ήταν ο ίδιος άνθρωπος με τον οποίο ζούσα πριν», είπε για τη συμπεριφορά του τα χρόνια που ακολούθησαν την απελευθέρωσή του από την κράτηση των ΗΠΑ.

Η Μοχάμεντ είχε παντρευτεί τον αλ Μπαγκντάντι το 1999, ενώ εκείνος έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε ισλαμικό πανεπιστήμιο. «Ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος που δεν είχε εξτρεμιστικές σκέψεις. Ήταν ανοιχτός», περιέγραψε. Ο αλ Μπαγκντάντι φυλακίστηκε για ένα χρόνο και μετά την απελευθέρωσή του, η νυν σύζυγός του άρχισε να παρατηρεί αλλαγές στη συμπεριφορά του. Το 2014, το ISIS, με επικεφαλής τον αλ Μπαγκντάντι, πήρε τον έλεγχο μεγάλου μέρους του Ιράκ και της γειτονικής Συρίας.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το θρυλικό 6-0 και η «πράσινη» απειλή… (vids)

«Ο αλ Μπαγκντάντι και οι μαχητές του είχαν εμμονή με τις γυναίκες και μετέτρεψαν το χαλιφάτο» δήλωσε η χήρα του

Κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας τους, πραγματοποίησαν πολυάριθμες τρομοκρατικές επιθέσεις στα εδάφη που βρίσκονταν υπό τον έλεγχό τους, καθώς και σε όλο τον κόσμο. Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις νίκησαν το ISIS στο Ιράκ το 2017 και δύο χρόνια αργότερα στη Συρία. Το 2019, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα σκότωσαν τον αλ Μπαγκντάντι σε μια επιχείρηση στη βορειοδυτική Συρία. Ωστόσο, υπολείμματα της οργάνωσης συνεχίζουν να επιτίθενται σε αμάχους και δυνάμεις ασφαλείας και στις δύο χώρες. Αλλά και τους ηγέτες που ακολούθησαν.

Οι άνδρες του ISIS έχουν «εμμονή» με τις γυναίκες

Ο αλ Μπαγκντάντι και οι μαχητές του είχαν εμμονή με τις γυναίκες και μετέτρεψαν το «χαλιφάτο» υπό τον έλεγχό τους σε «κράτος για τις γυναίκες», δήλωσε η χήρα του στη συνέντευξη. Η Μοχάμεντ είπε ότι το ISIS διαιώνιζε διάφορες μορφές κακοποίησης των γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής δουλείας και των αναγκαστικών γάμων. Ο Αλ Μπαγκντάντι κρατούσε περισσότερες από 10 γυναίκες Γιαζίντι ως «σκλάβες», ενώ κάποια στιγμή παντρεύτηκε ακόμη και ένα 13χρονο κορίτσι, δήλωσε η χήρα του.

«Ο Αλ Μπαγκντάντι και η οργάνωσή του καθοδηγούνταν από τις επιθυμίες τους πέρα από τα όρια της ανθρωπότητας», δήλωσε η Μοχάμεντ, προσθέτοντας ότι ο σύζυγός της επιδόθηκε στις επιθυμίες του μετά την ανακήρυξη του χαλιφάτου.Είπε επίσης ότι ο σύζυγός της παντρεύτηκε την 12χρονη κόρη του με έναν 23χρονο άνδρα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του. Η Μοχάμεντ επιβεβαίωσε επίσης ότι είχε συναντήσει μια φορά την Αμερικανίδα εργαζόμενη σε ανθρωπιστική οργάνωση Κέιλα Μιούλερ, αφότου συνελήφθη από το ISIS και κρατούνταν ως σκλάβα του αλ Μπαγκντάντι.

Το 2017, η οργάνωση ανακοίνωσε ότι η Αμερικανίδα σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή της Ιορδανίας, έναν ισχυρισμό που οι αμερικανικές αρχές αμφισβήτησαν για χρόνια. Η Άσμα αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις συνθήκες αλληλεπίδρασης της Μιούλερ με τον ηγέτη του ISIS, αλλά εξέφρασε τον σκεπτικισμό της σχετικά με την αφήγηση της ομάδας για τον θάνατο της Μιούλερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ