ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα η ομιλία της Γεροβασίλη στο συνέδριο – Φωνές κατά των εκλογών

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα η ομιλία της Γεροβασίλη στο συνέδριο – Φωνές κατά των εκλογών

Έντονες ωστόσο είναι και οι «φωνές» των στελεχών που ζητούν αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες και οι ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου μόλις πέντε μήνες μετά την εκλογή του στην προεδρία, ο Στέφανος Κασσελάκης καλείται να υπερασπιστεί εκ νέου την θέση του.

Σήμερα 3η μέρα του συνεδρίου, στις τοποθετήσεις κυριαρχεί το ερώτημα εάν θα πρέπει να γίνουν τώρα προεδρικές εκλογές, ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία θα ανέβει στο βήμα στις 7 το απόγευμα, προκειμένου να ανακοινώσει τις προθέσεις της, καθώς φέρεται ως το επικρατέστερο πρόσωπο που θα αναμετρηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: Η αύρα του Σπανούλη

Η κ. Γεροβασίλη, είχε χθες μπαράζ επαφών με στελέχη και βουλευτές του κόμματος στο γραφείο της στη Βουλή, μεταξύ των οποίων οι Διονύσης Τεμπονέρας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Σωκράτης Φάμελλος.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του Νίκου Παππά, σήμερα νωρίς το απόγευμα.

Φωνές κατά των εκλογών – «Καθαρές λύσεις» απαντά η πλευρά Κασσελάκη

Έντονες ωστόσο είναι και οι «φωνές» των στελεχών που ζητούν αναβολή αν όχι ματαίωση των προεδρικών εκλογών. Μάλιστα τείνει να σχηματοποιηθεί μία πρόταση από κάποια στελέχη σύμφωνα με την οποία η εκλογή αρχηγού θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να μεταφερθεί για μετά τις ευρωεκλογές.

Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του Σωκράτη Φάμελλου (Στο Κόκκινο), ο οποίος εμφανίστηκε προβληματισμένος από τις πρόσφατες εξελίξεις και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με την επερχόμενη εκλογική διαδικασία.

«Θα έπρεπε να σχεδιάσουμε τη μάχη για τα δημόσια πανεπιστήμια που είναι τις επόμενες δύο εβδομάδες και να σχεδιάσουμε και τη μάχη των ευρωεκλογών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν μπορούσα να κάνω μία παρέμβαση μέσα από το Κόκκινο θα ήταν για να συζητήσουμε για αυτά που λένε οι θέσεις μας. Τι κόμμα θα έχουμε, πώς θα λύσουμε τα προβλήματα που είχαμε» σημείωσε και συμπλήρωσε σε άλλο σημείο:

«Αν λοιπόν τώρα συζητάμε ξανά για μία πιθανή εκλογή προέδρου, λέω πιθανή γιατί και δεν είμαι σίγουρος και δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ανάλογη άποψη με αυτή του κ. Φάμελλου, ενώ όπως μεταδίδεται συλλέγονται υπογραφές σε σχετικό κείμενο.

Στην πρόταση αυτή των στελεχών -να μεταφερθούν δηλαδή οι προεδρικές εκλογές μετά τις ευρωεκλογές – πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη ανέφεραν «η απάντηση είναι: καθαρές λύσεις» και εξηγούσαν ότι αυτό σημαίνει προσφυγή στην βάση του κόμματος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ