Ισραήλ: Άλλαξε δικαιολογία για το Μακελειό του Ψωμιού

Ισραήλ: Άλλαξε δικαιολογία για το Μακελειό του Ψωμιού

Παρότι αρχικά το Ισραήλ έκανε δηλώσεις κατά την προσφιλή τακτική πως οι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μόνοι τους στην συνέχεια παραδέχτηκαν πως πυροβόλησαν με κάθε μέσο τους αθώους Παλαιστινίους.

Οι Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες στη Γάζα δήλωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν σφαγή πυροβολώντας εναντίον ενός πλήθους ανθρώπων που περίμεναν να παραλάβουν την απελπιστικά αναγκαία επισιτιστική (και ανθρωπιστική) βοήθεια. Σύμφωνα με τον Mahmoud του Al Jazeera, όσο περισσότερο μιλούσε με ανθρώπους, «τόσο πιο ξεκάθαρα ένιωθαν ότι επρόκειτο για παγίδα, για ενέδρα».

«Είχαμε έρθει εδώ για να πάρουμε στα χέρια μας κάποια βοήθεια. Περιμένω από χθες το μεσημέρι. Περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα άρχισαν να έρχονται φορτηγά. Οι Ισραηλινοί απλά άνοιξαν τυχαία πυρά εναντίον μας σαν να ήταν παγίδα. Μόλις πλησιάσαμε τα φορτηγά με τη βοήθεια, τα ισραηλινά τανκς και τα πολεμικά αεροπλάνα άρχισαν να μας πυροβολούν», δήλωσε στο Al Jazeera ένας μάρτυρας που βρέθηκε στο περιστατικό.

Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι ο τραυματισμός έγινε ως αποτέλεσμα των ισραηλινών πυρών και ότι τα φορτηγά έπεσαν και πάνω σε τραυματίες, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών. Το Al Jazeera επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν κάρα γαϊδουριών για να μεταφερθούν οι άνθρωποι στο νοσοκομείο, επειδή δεν μπορούσαν να φτάσουν ασθενοφόρα στην περιοχή. «Πηγαίναμε να φέρουμε αλεύρι … τότε ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές μας πυροβόλησαν», δήλωσε στο Al Jazeera ένα άλλο άτομο στην περιοχή. «Με πυροβόλησαν στο πόδι. Δεν μπορώ να σταθώ όρθιος», πρόσθεσε.

Ακόμα ένα έγκλημα πολέμου στα πλαίσια της γενοκτονίας που διαξάγει το Ισραήλ με τους συμμάχους του – Η αλλαγή αφηγήματος

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι τα φορτηγά διαχειρίστηκαν από ιδιώτες εργολάβους ως μέρος μιας επιχείρησης βοήθειας που επιβλέπεται από αυτούς τις τελευταίες τέσσερις νύχτες. Όμως η ισραηλινή εκδοχή των γεγονότων άλλαξε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε ρεπορτάζ από την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, ο Μπερνάρντ Σμιθ του Al Jazeera δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός «αρχικά προσπάθησε να επιρρίψει την ευθύνη στο πλήθος» (σ.σ. Ήταν και η επίσημη γραμμή ελληνικού δημόσιου καναλιού), λέγοντας ότι δεκάδες τραυματίστηκαν ως συνέπεια του ότι καταπλακώθηκαν και ποδοπατήθηκαν σε ένα ποδοβολητό όταν έφτασαν τα φορτηγά βοήθειας.

«Και στη συνέχεια, μετά από κάποιες πιέσεις, οι Ισραηλινοί συνέχισαν να λένε ότι τα στρατεύματά τους αισθάνθηκαν να απειλούνται, ότι εκατοντάδες στρατιώτες πλησίασαν τα στρατεύματά τους με τρόπο που αποτελούσε απειλή γι’ αυτά, οπότε απάντησαν ανοίγοντας πυρ», πρόσθεσε ο Σμιθ. Αλλά δεν εξήγησαν πώς εκατοντάδες άοπλοι άνθρωποι αποτελούσαν απειλή. Οι μάρτυρες επέμειναν ότι ο τραυματισμός έγινε μόνο αφού τα ισραηλινά στρατεύματα άρχισαν να πυροβολούν εναντίον ανθρώπων που αναζητούσαν τρόφιμα. Μετά από την μαζική δολοφονία με περισσότερους από 112 νεκρούς και 700 τραυματίες, οι σύμμαχοι του Ισραήλ που προμηθεύουν με όπλα τον IDF, εξέδωσαν ανακοινώσεις ζητώντας διερεύνηση. Παρόλα αυτά συνεχίζουν να πωλούν ή να χαρίζουν όπλα  Την καταδίκη του ΔΕΝ εξέφρασε ο ΟΗΕ μετά από αιτιάσεις των ΗΠΑ να μην κατονομαστεί ως υπαίτιο το Ισραήλ, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία αρνείται να προβεί σε κυρώσεις προέβη σε μια απλή καταδίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ