Κακοκαιρία εξπρές – Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Πλημμύρες στην Πιερία

Κακοκαιρία εξπρές – Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Πλημμύρες στην Πιερία

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες - Χιονίζει στα ορεινά

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει ήδη πολλές περιοχές της χώρας με ισχυρές καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά.

Ήδη από αργά το απόγευμα το κύμα κακοκαιρίας πέρασε από τα νησιά του Ιονίου και περιοχές της δυτικής Ελλάδας χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Διαβάστε επίσης: Γιαννακόπουλος: «Στο τέλος της χρονιάς ευρωπαϊκό και πρωτάθλημα» (vid)

Τις επόμενες ώρες καταιγίδα αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική.

Προβλήματα στην Πιερία

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες ισχυρή καταιγίδα χτυπάει την περιοχή της Πιερίας και ήδη αναφέρονται πλημμυρικά φαινόμενα όπως φαίνεται και στο βίντεο από την περιοχή Κονταριώτισσα.

Επίσης φούσκωσε το ρέμα έξω από τη Νέα Εφέσο.

Τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ισχυρής καταιγίδας

Χιονίζει στα ορεινά

Τις τελευταίες ώρες χιονίζει σε ορεινές περιοχές κυρίως πάνω από τα 900 με 1000 μέτρα όπως στα Καλάβρυτα, στο Καρπενήσι, στη Σαμαρίνα και στο Μέτσοβο.

Πού θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ (στις 12 τα μεσάνυχτα) συνεχίζεται η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού έως τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (05-03-2024) λόγω διέλευσης μετωπικής επιφάνειας με κίνηση ανατολική και κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά τα ισχυρά φαινόμενα:

α. Συνεχίζονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από τη νύχτα θα επηρεάσουν και την ανατολική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (05-03-2024).

β. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (05-03-2024) θα επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

γ. Από το πρωί μέχρι το βράδυ της Τρίτης (05-03-2024) θα επηρεάσουν κατά διαστήματα τα Δωδεκάνησα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα Στην Αττική αναμένονται βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα δυτικά. Λίγες νεφώσεις θα επικρατήσουν μέσα στη μέρα, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το απόγευμα.

Η θερμοκρασία από 9-17 βαθμούς, με δυτικούς ανέμους 3-5, το πρωί 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές και το πρωί καταιγίδες, και βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-13 βαθμούς, με βοριάδες 3-4 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες βροχές που γρήγορα θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε συννεφιές, με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα κυμανθεί κοντά στους 16-18 βαθμούς. Βορειοδυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη 3-5, τοπικά 6 και το πρωί στα νότια 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη περιμένουμε κάποιες βροχές, όχι όμως άστατο καιρό, ούτε κακοκαιρία. Προβλέπονται στα δυτικά και βόρεια και πρόσκαιρα στα κεντρικά, τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα με ήλιο στην υπόλοιπη χώρα, και στην Αθήνα, με βροχές το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο.

Σε παρόμοια επίπεδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 16-18 βαθμούς. Οι άνεμοι δυτικοί και νότιοι στις θάλασσες μας, εντάσεως 3-5 μποφόρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ